A kosarad üres.

Próbáld ki a

Ünnepi sütés-főzés

 • Hogyan tervezd meg a karácsonyi előkészületeket: 7 +1 TIPP

  Hogyan tervezd meg a karácsonyi előkészületeket: 7 +1 TIPP

  A meghitt ünnepi várakozás mellett a háziasszonyok egyik rémálma, hogyan valósítsák meg azt a megannyi feladatot, ami az előkészületekkel jár. Az ajándékok vásárlásán túl rájuk váró menütervezés, bevásárlás, majd a lázas főzés után szinte belepréselődünk a kanapéba, hogy egy nagy szusszal kifújjuk magunkból ezt a stresszt. Most megmutatjuk, hogyan tudjuk megkönnyíteni a sütéssel és főzéssel járó feladatokat.
  Tudj meg többet 
 • Mit eszünk mi, magyarok karácsonykor?

  Mit eszünk mi, magyarok karácsonykor?

  A karácsony a szeretetről, a család meghitt együttlétéről, no és persze a napokig tartó eszem-iszomról szól. Napjainkban már minden családnak megvannak a saját ünnepi menüsorai, mások minden évben új ízekkel, alapanyagokkal kísérleteznek. Mégis vannak olyan, a magyarságra jellemző klasszikus karácsonyi ételek, melyek szinte minden család ünnepi asztalára felkerülnek.
  Tudj meg többet 
 • 3 különleges tojásos étel Húsvétra

  3 különleges tojásos étel Húsvétra

  Húsvétkor hagyomány a tojásfestés, és a sonkalében főtt tojásfőzés is. Ha szeretnénk valami újdonsággal előrukkolni a húsvéti tojásevés terén, akkor ezzel a három recepttel különlegesebbé tehetjük az ünnepi asztalt.
  Tudj meg többet 
 • 3+1 tipp: kímélő ételek a két ünnep között

  3+1 tipp: kímélő ételek a két ünnep között

  A karácsonyi nagy evéseket követően, és a szilveszteri dőzsölés előtt érdemes olyan kímélő ételeket fogyasztani, amik tehermentesítik némiképp a gyomrot. Egyfelől ezekben a napokban kerüljük a magas szénhidrát tartalmú ételek fogyasztását, másfelől figyeljünk arra, hogy rostokban gazdagabb ételeket fogyasszunk, amik segítik a könnyebb emésztést.
  Tudj meg többet 
 • Adventi szokások

  Adventi szokások

  A karácsony ünnepkör az egyik legbensőségesebb, legmeghittebb időszaka az évnek, amikor felfokozódik az emberekben a szeretet, és a meghittség érzése. Ez az ünnepkör Advent első vasárnapjával kezdődik, ami a Szent András apostol napjához legközelebb eső vasárnap, és eltart egészen vízkeresztig (január 6.).

  Tudj meg többet 
 • Hogyan válasszunk húsvéti sonkát?

  Hogyan válasszunk húsvéti sonkát?

  Húsvét előtt hatalmas a boltok polcain a sonka, és egyéb füstölt sertéshús választék. Ha jó minőségű terméket szeretnénk venni, nehéz lehet a választás. Cikkünkben arra adunk most javaslatot, hogyan válasszunk jó minőségű húsvéti sonkát.
  Tudj meg többet 
 • Közeledik a nagy nap? Így étkezz, hogy beleférj az álomruhádba!

  Közeledik a nagy nap? Így étkezz, hogy beleférj az álomruhádba!

  A nyár kétség kívül a legideálisabb időszak az esküvőkre. A kellemes melegben az életük legszebb napját ünneplő hölgyek előszeretettel választanak olyan ruhákat, amikből kivillan a váll, a dekoltázs, a hát, és amiben lehető legszebbnek tűnnek. Bár a hölgyek ilyenkor a belső kisugárzásuktól és a boldogságtól is egyszerűen gyönyörűek, a ruha számukra kiemelten fontos. Igen ám, de mit (t)együnk, vagy mit ne, hogy a pompás ruhába a boldogító igen napján is tökéletesen mutassunk?
  Tudj meg többet 
 • Szem, szájnak ingere – karácsonyi ételdekorálás

  Szem, szájnak ingere – karácsonyi ételdekorálás

  Karácsony közeledtével már hetekkel előre tervezgetünk, milyen finomságok kerüljenek az ünnepi asztalra. Ilyenkor az átlagosnál is hangsúlyosabb, hogyan, milyen formában kerülnek a pompás ételek az ünnepi tányérra.

  Tudj meg többet 
 • Szerencsehozó szilveszteri és újévi ételek

  Szerencsehozó szilveszteri és újévi ételek

  A legtöbb babona a gasztronómiában talán a szilvesztert övezi, gondoljunk csak a lencsére, vagy a malacra. Ezeknek a babonáknak régi paraszti gyökerei vannak. Azt, hogy mit ettek az év utolsó, illetve a következő év első napján a hiedelmek szerint hatása volt a következő év termésére, tehát a család jólétére.

  Tudj meg többet 
 • Variációk töltött kacsára

  Variációk töltött kacsára

  Karácsonykor sok család asztalára kerül a nagy klasszikus, a töltött kacsa. Most négy különleges töltelék ötletet mutatunk be, de előtte azt is eláruljuk, hogyan készítsük elő megfelelően a kacsát a töltésre.
  Tudj meg többet