Zöldséges muszaka
- Hozzávalók:
-
- 800 g burgonya
- 1 nagy vagy 2 közepes cukkini
- 300 g fetasajt
- 300 g friss, puha sajt
- 5 evőkanál joghurt
- Néhány kanál liszt
- Só és olaj
- Elkészítés:
-
Mossa meg és karikázza fel a cukkinit, sózza meg, és tegye félre, amíg levet ereszt. Amíg a cukkini pihen, hámozza meg a burgonyát, sós vízben főzze meg, ehhez használja a CopperLUX lábost. Forgassa a cukkinikarikákat lisztbe, és mindkét oldalukat enyhén pirítsa meg. Papírtörlőre szedve hagyja, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön. Vegye ki a félig főtt burgonyát a vízből, és hagyja kihűlni. Karikázza fel.
Egy tálban keverje össze a fetát, a friss sajtot és néhány kanál joghurtot. A CopperLUX szögletes tepsi aljára fektesse le a sült cukkiniszeleteket és a burgonyakarikákat, öntse rá a sajtkeveréket, majd újra tegyen rá egy réteg burgonyát. Rétegezze így egymásra az alapanyagokat, az utolsó réteg sajtkeverék legyen. Süsse meg előmelegített sütőben 200°C-on kb. 15 perc alatt.