A kosarad üres.

Próbáld ki a

Zöldséges lasagne

Hozzávalók:
    • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
    • 3 nagy sárgarépa felkockázva
    • 1 kockára vágott kaliforniai paprika
    • 1 közepes cukkini felkockázva
    • 1 közepes sárga paprika felk.
    • 0,5 teáskanál só
    • 150-180 g bébispenót

 

PARADICSOMSZÓSZ

  • 900 g felszeletelt paradicsom
  • 60 g aprított bazsalikom
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 0,5 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál pirospaprika pehely
  • 500 g alacsony zsírtartalmú túró áttörve
  • 1/4 teáskanál só az ízesítéshez
  • Frissen őrölt bors az ízesítéshez
  • 9 főzés nélküli lasagnelap, lehetőleg teljes kiőrlésű lisztből
  • 240 g frissen reszelt mozzarella
Elkészítés:

 Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra. Készítse elő a zöldségeket: Egy nagyobb CopperLux edényben közepes hőmérsékleten melegítse fel az olívaolajat. Amikor sistereg, adja hozzá a sárgarépát, a paprikát, a cukkinit, a hagymát, és sózza meg. Gyakori kevergetés mellett körülbelül 8-12 perc alatt pirítsa meg a zöldségeket, amíg a szélük aranybarna lesz. Adjon hozzá néhány marék spenótot. Kevergetve párolja addig, amíg a spenót összeesik. Tegye hozzá a maradék spenótot, és ezzel együtt is párolja körülbelül 3 percig. Vegye le a serpenyőt a tűzhelyről, és tegye félre.

Amíg ez hűl, készítse el a paradicsommártást. Tegye a paradicsomokat egy szitába vagy egy szűrőbe, és passzírozza át őket. Az áttört paradicsomot tegye a CopperLUX edénybe. Adja hozzá a bazsalikomot, az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a paprikapelyhet. Kézimixerrel keverje össze az alapanyagokat, keverje addig, amíg a paradicsom sima, kenhető lesz. Egy külön tálban keverje simára a túrót.

Tegye a megfőtt zöldségeket egy turmixgépbe, és turmixolja őket apró darabokra, de ne pépesítse! Öntse a túróhoz a keveréket, szórja rá a maradék túrót, ízesítse egy kis sóval és jó sok frissen őrölt borssal. Keverje jól össze.

Öntsön nagyjából 100 ml paradicsomszószt a CopperLUX négyszügletű szeletsütőbe. Fektesse le sorban a lasagnelapokat, kenjen a tetejükre a túrós keverékből, megint tegyen rá lasagnetésztát, és ezt locsolja meg paradicsomszósszal. Kanalazza rá a maradék túrókeveréket, és rétegezze lasagne tésztalapokat a tetejére. Fedje le az alufóliával vagy fedővel, és süsse 30 percig.

Szerző : CopperLUX receptkönyv