Zöldborsóleves
- Hozzávalók:
-
- 2 teáskanál extra szűz olívaolaj
- 2 vékonyra felszeletelt salottahagyma
- 750 ml csirke vagy zöldség alaplé
- 1,2 kg fagyasztott zöldborsó
- 120 ml tejföl
- Só és bors
- bagette, szeletelve (kb. 16 szelet)
- Olívaolaj
- 200 g friss mozzarella vékonyra szeletelve
- Friss bazsalikomlevél
- Elkészítés:
-
Egy nagyobb CopperLux lábosban melegítse fel az olívaolajat alacsony hőmérsékleten. Adja hozzá a hagymát, fedő alatt párolja puhára és üvegesre. Öntse hozzá a húslevest, és forralja fel. Vegye kisebbre a hőt, és párolja fedő nélkül további 10 percig. Közben locsolja meg olajjal a kenyérszeleteket. Pirítsa meg őket 190°C-on 5 perc alatt, amíg szép aranybarnák lesznek. Fektessen rájuk mozzarellaszeleteket, és tegye vissza őket a sütőbe. Még egy percig süsse, amíg a sajt elkezd megolvadni.
A leveshez visszatérve: tegye bele a borsót, főzze 4 percig, vagy amíg a borsószemek átmelegszenek és még megőrzik ragyogó színüket. Turmixolja össze az egészet a DUOmix kézi mixerrel, és adja hozzá a tejfölt.
Tálalja forrón, kínáljon mellé mozzarellás bagettszeleteket.