A kosarad üres.

Próbáld ki a

Zöldborsóleves

Hozzávalók:
  • 2 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • 2 vékonyra felszeletelt salottahagyma
  • 750 ml csirke vagy zöldség alaplé
  • 1,2 kg fagyasztott zöldborsó
  • 120 ml tejföl
  • Só és bors
  • bagette, szeletelve (kb. 16 szelet)
  • Olívaolaj
  • 200 g friss mozzarella vékonyra szeletelve
  • Friss bazsalikomlevél
Elkészítés:

 

Egy nagyobb CopperLux lábosban melegítse fel az olívaolajat alacsony hőmérsékleten. Adja hozzá a hagymát, fedő alatt párolja puhára és üvegesre. Öntse hozzá a húslevest, és forralja fel. Vegye kisebbre a hőt, és párolja fedő nélkül további 10 percig. Közben locsolja meg olajjal a kenyérszeleteket. Pirítsa meg őket 190°C-on 5 perc alatt, amíg szép aranybarnák lesznek. Fektessen rájuk mozzarellaszeleteket, és tegye vissza őket a sütőbe. Még egy percig süsse, amíg a sajt elkezd megolvadni.

A leveshez visszatérve: tegye bele a borsót, főzze 4 percig, vagy amíg a borsószemek átmelegszenek és még megőrzik ragyogó színüket. Turmixolja össze az egészet a DUOmix kézi mixerrel, és adja hozzá a tejfölt.

Tálalja forrón, kínáljon mellé mozzarellás bagettszeleteket.

Szerző : CopperLUX receptkönyv