Vörösboros darált húsos húsgombóc
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
60
- Hozzávalók:
-
- 1 fej vöröshagyma (80 g)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olíva olaj
- 150 g sárgarépa
- 300 ml paradicsomlé (házi a legjobb)
- 150 ml száraz vörösbor
- 1 mk provancei fűszerkeverék
- só
- 400 g darált sertéslapocka
- 50 g bulgur
- 1 tojás
- 100 ml teljes tejszín (házi)
- Elkészítés:
-
Első lépés
A hagymát vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát zúzzuk össze, majd kezdjük el dinsztelni. Ha Delimano lábosban készítjük az ételt, minimális olaj hozzáadása elegendő, és nem ég oda semmi. A húsban is vannak rejtett zsírok, így ha egészségesen szeretnénk főzni, a hozzáadott zsiradékokkal óvatosan bánjunk. A Delimano edényekben ezt könnyedén megtehetjük. Szórjunk a hagymára pici fűszerpaprikát, majd öntsük fel a borral, és a paradicsommal. Rotyogtassuk pár percet. Ízesítsük provancei fűszerkeverékkel.
Második lépés
Közben a húst dolgozzuk össze a tojással, a sóval, és a bulgurral. A húsos masszából formázzunk kis rolókat (golyókat is lehet), és rakjuk ki velük a ragut. Fedjük le, és kb. 30 percig pároljuk közepes hőfokon. Időnként rázogassuk meg, hogy a mártás befedje a húsokat mindenhol. Egyszer meg is fordíthatjuk őket.
Harmadik lépés
Amikor az elkészítési idő lejárt, a tejszínhez keverjük picit a mártásból a hőkiegyenlítés miatt, majd öntsük rá a ragura. Ezt követően már ne főzzük. Rázzuk össze, majd fedő alatt hagyjuk az ételt. A Delimano lábos sokáig tartja a hőt, így a mártás anélkül is összefő, hogy direkt hőhatás alá tennénk.
A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu