Vegán sütőtökös-kelkáposztás taco kesukrémmel
- Hozzávalók:
-
Kesukrém:
- 1/3 csésze nyers kesudió
- Egy csipet kömény vagy köménymag
- 1 lime leve
- 1/8 csésze víz
- 1 tk. só
Töltelék:
- 2 ek. olívaolaj
- ¾ csésze aprított hagyma
- 1 finomra vágott fokhagymagerezd
- 3 csésze felkockázott sütőtök
- 1 ek. csilipor
- 1 teáskanál só
- 4 csésze durvára vágott kelkáposztalevél
- Elkészítés:
-
Ez az ínycsiklandó étel egyszerre vegán és gluténmentes. Ugyan, gyerünk már: ez a trendi fogások versenyének hármas befutója. (Trendi lenne a finom íz? Ezt is megértjük...) Bár sem állati eredetű terméket, sem glutént (semmilyen formában) nem tartalmaz ez a taco, mégis tökéletesen laktató. A Nutribullet gyönyörűen összedolgozza a mexikói krémet (olyan lesz, mint a tejföl, talán egy kicsit hígabb), a kesutól szép, fehér, a lime-tól pedig kellemesen savanykás lesz a mártás. Ehhez a recepthez az ötletet a Tacolicious szakácskönyvből merítettük, a Serious Eatsoldaláról. Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez a krém jobb-e, mint a tejalapú társai vagy a tejföl, de itt az alkalom, hogy a vegán ételek az Ön életében is helyet kapjanak. Már ha eddig olyan peches volt, hogy nem találkozott velük. Persze csak viccelünk!