A kosarad üres.

Próbáld ki a

Vegán majonéz

Hozzávalók:
  • 240 g selyemtofu
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál
  • Szójalecitin
  • Ízlés szerint tengeri só
  • 1 evőkanál citromlé
  • ¼ csésze olívaolaj
Elkészítés:

Miért legyen a majonéz vegán? Elmagyarázom: Először is egészen biztosan sokan vannak, akik egyáltalán nem szeretik a majonézt. Ezen mindig is csodálkoztam, hiszen a majonéz annyira finom és krémes fűszer. 

Azt már régen megértettem, hogy értelmetlen a majonézről vitatkozni azokkal, akik rá sem bírnak nézni. De ha valaki szereti a majonézt, annak érdemes mesélni a vegán változatról. Te készítettél már házi majonézt? Ha igen, akkor tudod, hogy mennyire laktató és kalóriadús. Van aki ezt úgy mondja, hogy hízlal. Én éppen ezért nem csinálok otthon nagyon gyakran házi majonézt, mert túl sok lenne, ha mindennap kerülne belőle a szendvicsre vagy a tonhalsalátára.

A vegán majonéz azonban más: az íze is és tápanyag-tartalma is. Frissebb és könnyebb. Ennél a receptnél pedig kicsit csaltam, mert vettem az szójalecitint, amely segít a majonézt krémessebbé tenni, illetve egyben tartja az egész keveréket. Ez hasznos, de nem elengedhetetlen, tényleg csak a majonéz állagát javítja.

Szerző : Nutriliving