Vegán bazsalikompesztó
- Hozzávalók:
-
- 1 csésze fagyasztott edamame bab
- ½ csésze mandula
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ teáskanál tengeri só
- 1 csokor bazsalikom
- ízlés szerint olívaolaj
- Elkészítés:
-
Ha Ön nem is vegetáriánus vagy vegán, de igyekszik egyre több zöldséget enni, vagy sok vegán barátja van, akiknek szívesen főz, próbálja ki ezt a receptet, biztos lehet benne, hogy mindenkinek ízleni fog. A bazsalikompesztó több szempontból is klasszikus. Egyrészt Olaszország egy klasszikus étele, másrészt klasszikus recept volt a Magic Bullet készülékhez.
Ma már szinte mindenhol kapható bazsalikom, így ez a finom pesztó az év bármely szakában elkészíthető. Az eredeti receptben parmezán is szerepel, és anélkül nem is olyan könnyű tökéletes eredményt elérni. Nem lehet csak egyszerűen kihagyni, mert akkor a pesztó íze és az állaga is más lesz. De van megoldás! Ebben a receptben pirított mandulával és edamame szójababbal helyettesítjük. A parmezán ízét nem hozzák vissza, de megközelítik.
A végeredmény remek például rákkal és koktélparadicsommal borított pizzán. A pizzára Ön tehet igazi vagy vegán mozarellát, de ez a pesztó nagyon finom tésztaételekkel is.
Elkészítése:
- Adjon egy kevés olívaolajat a mandulához, és melegítse a mikrohullámú sütőben 2 percig. Keverje meg, majd melegítse még egy percig. Keverje meg, majd tegye vissza a mikróba, és ismételje ezt a folyamatot addig, amíg a mandula szép barna nem lesz.
- Tegyen minden hozzávalót a Nutribullet készülékbe, és öntsön bele két löttyintés olívaolajat. Turmixolja, és ha a pasztaállag eléréséhez szükséges, öntsön még hozzá olívaolajat.