Vanília szósz
- Hozzávalók:
-
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- • 650 ml tej
- • 120 g cukor
- • 2 nagy tojás sárgája
- • 1 vaníliarúd vagy 1 teáskanál vaníliakivonat
- Elkészítés:
-
Tegye a kukoricakeményítőt és a 150 ml tejet egy kis edénybe, és jól keverje össze. Adja hozzá a cukrot, a tojássárgáját és ismét jól keverje össze. Öntse hozzá a többi tejet, tegye bele a vaníliarudat, és a CopperLUX lábosban lassú tűzön melegítse fel. Vegye ki a vaníliát, szedje ki belőle a magokat, ezeket tegye vissza a tejbe, a héjat dobja ki. Fokozatosan keverje a tejhez a tojássárgáját. Gyakori kevergetéssel nagyjából 3 perc alatt forralja össze az alapanyagokat. Ha vaníliakivonatot használ, most öntse bele. Az elkészült italt szűrje át egy mélyebb tálba. Tálalja melegen.
TIPP
Ezt a szószt egy nappal a fogyasztás előtt is el lehet készíteni, ekkor a kihűlés után lefedve hűtőszekrénybe kell tenni. Használat előtt melegítse fel vízfürdőben.