Válságsüti
Elkészítési idő:
45
- Hozzávalók:
-
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 2 tojas
- 1 csomag sütöpor
- 1 csomag vanílias cukor
- 2 dl tejföl (lehet joghurt is)
- 2 evőkanál (kb. 6 dkg) sütőmargarin
- fél citrom héja
- gyümölcs (magozott meggy, cseresznye, alma, körte, és még sok minden más)
- zsemlemorzsa
- sütőmargarin vagy vaj a tepsi kikenéséhez
- Elkészítés:
-
Jobb híján Válságsütinek neveztük el, mert olcsó. Viszont igen finom és számos változatban készíthető.
A puha vajba belekeverjük a cukrot, a citromhéjat és a vanílias cukrot. A jó keverhetőséghez pici tejet hozzáadhatunk. A tojásokat hozzáadva habosra keverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a tejfölt (vagy joghurtot). Kivajazott, zsemlemorzsás tepsibe tesszük. Megszórjuk a gyümölccsel.
220 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 200 fokon további 15-20 percig sütjük. (Tűpróba!) Ha égne a teteje, takarjuk le alufóliával, és úgy süssük tovább.