Túrókrémmel töltött palacsinta, bodzazselével
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
45
- Hozzávalók:
-
- Tej 3dl
- Tojás 4db
- Liszt 10dkg
- Tehéntúró 15dkg
- Tejföl 1 pohár
- Porcukor 5dkg
- Citrom 1db
- Eper 20dkg
- Fehérrum 2cl
- Vaj 3dkg
- Kristálycukor 4dkg
- Zselatin 1 lap
- Bodzaszörp
- Elkészítés:
-
A tejet 2db tojással és a liszttel elkeverjük, egy csipet sóval és a porcukor felével ízesítjük. Forró, olajjal vékonyan kikent Delimano palacsintasütőben palacsintákat sütünk.
A túrót, a porcukor másik felével és a citrom reszelt héjával elkeverjük, és a palacsintákba töltjük, majd szorosan egymás mellé helyezzük a Delimano tepsiben. Tetejére a maradék 2 tojás sárgájával és a kristálycukor felével elkevert tejfölt egyenletesen rákenjük. Ez követően 200 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük.
Egy kis méretű Delimano serpenyőben a maradék kristálycukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk az epret és rögtön ráöntjük a fehérrumot, majd óvatosan meggyújtjuk, azaz flambírozzuk. Ha elégett az alkohol, hozzáadjuk a vajat és kis lángon mártás sűrűségűre forraljuk.
Ha elkészült azonnal, forrón tálaljuk.
Tipp: kiválóan illik hozzá egy gombóc vanília fagylalt illetve bodzaszörpből készített bodzazselé