A kosarad üres.

Próbáld ki a

Tortilla búzalisztből

Főzési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

60

Hozzávalók:
  • 1-1 csésze fehér és teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 1 tk só,
  • 3 ek olíva olaj,
  • ¾ csésze hideg víz
  • 1 csésze = 250 ml
  • 4 lap készül belőle.
Elkészítés:

Első lépés

A liszteket szitáljuk át, és keverjük össze a sóval. Majd adjuk hozzá az olajt, és a vizet. Gyúrjuk össze. Ha túl száraz lenne kevés vízzel, ha lágy lenne, fehér liszttel egészítsük ki. Legalább 6-7 percen át dolgozzuk a tésztát, majd pihentesük fél órát.

Második lépés

Osszuk el 4 nagyobb adagra, és lisztezett felületen nyújtsuk ki. Először a két kezünkkel húzzuk ki kör alakúra, majd nyújtófa illetve a kezünk segítségéven tudjuk megfelelő formájúra alakítani. A vastagsága 1-2 mm-nél nagyobb ne legyen. A sütéshez én Delimano serpenyőt használtam, ami kerámia bevonatos, nagyon jól vezeti a hőt, és egyenletesen süt. A felhevített serpenyőbe tettem a kinyújtott tésztalapokat (egyenként persze). Zsiradék nem kell alá, mert a Delimanoban nem ég oda semmi sem. Oldalanként kb. 1-1 percet sütöttem őket. Akkor lehet fordítani a tortillát, amikor láthatóan felhólyagosodik a tészta. Persze sütőben is lehet sütni (kb. 200 fok), de akkor több a macera vele. TIPP: Amikor kisülnek, azonnal tegyük őket textil közé. Nagyon enyhén le is lehet spriccelni vízzel is, hogy ne száradjanak ki. A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája