Török ragu fehérbabbal
- Hozzávalók:
-
- 2 csésze fehér bab
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 g hátszín
- 2 sárgarépa
- 2 babérlevél
- 1 tk. szárított kakukkfű
- 1 tk. csípős paprika
- 2. ek. paradicsompüré
- egy marok petrezselyem
- olívaolaj
- só, bors
- 2 liter víz
- Elkészítés:
-
Finom, gyors és egyszerű
Áztassuk a fehérbabot vízben egy éjszakán át, de legalább 5 óráig, még mielőtt nekikezdünk a recept elkészítésének.
Vágjuk a marhahúst apró darabokra. hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát.
A Delimano Delicia fazékban melegítsünk egy kis olivaolajat, majd adjuk hozzá a marhahúst és a hagymákat, süssük közepes lángon kb 20 percig, időnként megkeverve.
Hámozzuk meg a sárgarépát, és vágjuk a paprikát apróra. Tegyük a zöldségeket a már pirult marhára, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet és a pirospaprikát. Keverjük össze és főzzük még egy 10 percen keresztül.
Ezután adjuk hozzá a babot, a paradicsompürét és a vizet, majd főzzük az egészet lassú tűzön 50 percig, amíg a hús megpuhul, és a ragu be nem sűrűsödik.
Apróra vágott petrezselyemmel kínáljuk.
Jó étvágyat!