A kosarad üres.

Próbáld ki a

Töltött paprika

Hozzávalók:
  • 60-70 dkg darált, friss csirkemell
  • 150 g kuszkusz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fűszerek: só, frissen őrölt tarkabors, füstölt paprikapor
  • 0,5 házi, fűszeres (hozzáadott cukormentes) paradicsompüré
  • alaplé
  • 6 nagyobb (töltésre alkalmas) paprika
Elkészítés:

Ma töltött paprikát készítettem benne csirkemellből, kuszkusszal. Próbáljátok ki Ti is ezt a reform receptet, nem fogtok csalódni.

A csirkemellet egy kis fej vöröshagymával + a 2 gerezd fokhagymával ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és füstölt paprikát adunk hozzá.

Hozzákeverjük a kuszkuszt és az olívaolajat.

A paprikákat megmossuk, megszárítjuk, kicsumázzuk, az üregbe a húsos tölteléket nyomkodunk úgy, hogy lehetőleg teljesen kitöltse az üreget.

A CopperLUX ovális tepsibe belehelyezzük a paprikákat és nagyjából 1 liter alaplevet öntünk rá (hogy elfedje).

Fedő alatt fözzük nagyjából 30 percet, majd ráöntjük a sűrű, házi paradicsomlevet, újra felfőzzük és el is készült.

Ha a menzai emlékeinket szeretnénk feleleveníteni, főtt burgonyával tálaljuk.

Fűszer és fakanál  

 

 

Szerző : Fűszer és fakanál