Töltött paprika
- Hozzávalók:
-
- 60-70 dkg darált, friss csirkemell
- 150 g kuszkusz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- fűszerek: só, frissen őrölt tarkabors, füstölt paprikapor
- 0,5 házi, fűszeres (hozzáadott cukormentes) paradicsompüré
- alaplé
- 6 nagyobb (töltésre alkalmas) paprika
- Elkészítés:
-
Ma töltött paprikát készítettem benne csirkemellből, kuszkusszal. Próbáljátok ki Ti is ezt a reform receptet, nem fogtok csalódni.
A csirkemellet egy kis fej vöröshagymával + a 2 gerezd fokhagymával ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és füstölt paprikát adunk hozzá.
Hozzákeverjük a kuszkuszt és az olívaolajat.
A paprikákat megmossuk, megszárítjuk, kicsumázzuk, az üregbe a húsos tölteléket nyomkodunk úgy, hogy lehetőleg teljesen kitöltse az üreget.
A CopperLUX ovális tepsibe belehelyezzük a paprikákat és nagyjából 1 liter alaplevet öntünk rá (hogy elfedje).
Fedő alatt fözzük nagyjából 30 percet, majd ráöntjük a sűrű, házi paradicsomlevet, újra felfőzzük és el is készült.
Ha a menzai emlékeinket szeretnénk feleleveníteni, főtt burgonyával tálaljuk.