Töltött káposzta
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
60
- Hozzávalók:
-
8 adaghoz:
- 1500 g savanyított, leszelt káposzta
- 24 savanyított káposzta levél
- víz
- 6-7 szál csombor
- 2 csapott ek liszt
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 ek zsír
a töltelékhez:
- 600 g darált sertéscomb
- 2 mk só
- 2 mk fűszerpaprika
- 4 gerezd reszelt fokhagyma
- 100 g aprított vöröshagyma
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk szárított csombor
- 1 tojás
- 100 g rizs
- Elkészítés:
-
Az ünnepi asztalok egyik klasszikus étele a töltött káposzta. Vannak, akik fazékban készítik, de sütőben összesütve még ízesebb ez az étel is.
- A töltelék hozzávalóit alaposan összedolgozzuk.
- A rizst szárazon keverjük bele.
- A savanyú káposztát lerakjuk a Delimano Ceramica Prima+ ovális, fedeles sütőtálba.
- Rászórjuk a csombort.
- A káposztalevelekből kivágjuk a torzsát, majd kisebb adagokban beléjük töltjük a húsos masszát.
- A leveleket feltekerjük szorosan, majd a két végüknél visszanyomjuk a levélrészeket a töltelékbe.
- A töltikéket ráhelyezzük a káposztára.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az ételt, majd lefedjük.
- 200 fokos, előmelegített sütőben 100 percig pároljuk.
- Amikor elkészült, zsírból, paprikából, lisztből rántást készítünk, felöntjük vízzel, majd berántjuk vele az ételt.
TIPP: Csomborral az erdélyi konyha fűszerezi a káposztát. Ha magyarosabban szeretnénk fűszerezni, akkor egész fekete borsot, és babérlevelet használjunk.