A kosarad üres.

Próbáld ki a

Tökmagos csirkesaláta

Főzési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

20

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 35 dkg csirkemell filé
  • pici só
  • citrombors
  • mediterrán fűszerkeverék (tartósítószer mentes)
  • 2 ek. zsíros tejföl
  • 10 dkg tökmag
  • 1 ek. olívaolaj

Továbbá:

  • 20-25 dkg rukkola saláta
  • marinált paradicsom (fejenként 8 szem paradicsommal)
Elkészítés:

A „rántott” csirke gluténmentes, tojásmentes, ínyenc változata ez a tökmagban sütött csirkemell. Delimano serpenyőben pár csepp olívaolaj is elegendő a kisütéséhez, így sokkal kalóriaszegényebb, mint a klasszikus rántott hús.

Első lépés

A csirkemellet vágjuk csíkokra, és a só kivételével pácoljuk be a fűszeres tejfölbe 2 órára. A tökmagot törjük durvára, és ebben forgassuk meg a pácolt csirkecsíkokat.

Második lépés

Én Delimano kerámia bevonatos serpenyőben sütöttem. A felét közepes hőfokon mindenféle olaj hozzáadása nélkül, a másik feléhez fél evőkanál olívaolajat adtam a sütéshez.

Harmadik lépés

A csirkemell gyorsan megsül. Vigyázzunk arra, hogy a tökmag megpiruljon, de semmi esetre se égjen meg. Tálaláskor rukkola salátával, marinált paradicsommal kínáljuk.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája