Tökmagos csirkesaláta
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
20
- Hozzávalók:
-
A húshoz:
- 35 dkg csirkemell filé
- pici só
- citrombors
- mediterrán fűszerkeverék (tartósítószer mentes)
- 2 ek. zsíros tejföl
- 10 dkg tökmag
- 1 ek. olívaolaj
Továbbá:
- 20-25 dkg rukkola saláta
- marinált paradicsom (fejenként 8 szem paradicsommal)
- Elkészítés:
-
A „rántott” csirke gluténmentes, tojásmentes, ínyenc változata ez a tökmagban sütött csirkemell. Delimano serpenyőben pár csepp olívaolaj is elegendő a kisütéséhez, így sokkal kalóriaszegényebb, mint a klasszikus rántott hús.
Első lépés
A csirkemellet vágjuk csíkokra, és a só kivételével pácoljuk be a fűszeres tejfölbe 2 órára. A tökmagot törjük durvára, és ebben forgassuk meg a pácolt csirkecsíkokat.
Második lépés
Én Delimano kerámia bevonatos serpenyőben sütöttem. A felét közepes hőfokon mindenféle olaj hozzáadása nélkül, a másik feléhez fél evőkanál olívaolajat adtam a sütéshez.
Harmadik lépés
A csirkemell gyorsan megsül. Vigyázzunk arra, hogy a tökmag megpiruljon, de semmi esetre se égjen meg. Tálaláskor rukkola salátával, marinált paradicsommal kínáljuk.
A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu