Tejszínes-gombás csirke serpenyőben recept
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
20
- Hozzávalók:
-
- 1 közepes méretű csirkemell,
- 15 dkg gomba,
- 1/2 teáskanál étkezési keményítő,
- 1 dl tejszín,
- 1/2 evőkanál tárkony,
- 1 dkg vaj,
- só,
- bors.
- Elkészítés:
-
Első lépés
Tisztítsa meg és vágja vékony szeletekre a gombát. A csirkemellet vagdossa vékonyabb csíkokra, sózza, borsozza, majd szórja meg az étkezési keményítővel.
Második lépés
Melegítse fel a serpenyőt, míg a termo szenzor pirosra vált, olvassza fel a vajat és pirítsa meg rajta hirtelen a csirkefalatokat. Ha kész, adja hozzá a gombát, és pirítsa őket együtt pár percig. Vigyázzon, ne hagyja, hogy a gomba levet eresszen, még előtte öntse fel az egészet a tejszínnel. Forralja fel, és rotyogtassa, míg be nem sűrűsödik.