Tejfölös-darált paprikás csirkemell, bébirépával és kölestésztával
- Hozzávalók:
-
- 60 dkg friss csirkemellfilé
- 1 nagy doboz 330 g (laktózmentes) tejföl
- 1 evőkanál barna rizsliszt
- ízlés szerint (1-2 teáskanál): darált paprika
- fűszerek: himalája só (óvatosan, mert a pritamin paprika is sós), frissen őrölt tarkabors, 1-2 gerezd fokhagyma
- kevés kacsazsír
Köret:
- 200 g házi készítésű kölestészta szélesmetélt
- 200 g fagyasztott bébirépa
- Elkészítés:
-
A mai vacsihoz ismét a Stone Legend Copperlux serpenyője volt segítségemre.
Ezek a termékek környezetbarát (zománc), nem toxikus anyagokból készültek (100%-ig PFOA-mentesek), így a bennük készülő ételek elősegítik az egészséges táplálkozást.
A rendkívül karcálló anyagoknak köszönhetően az ételekbe nem kerülnek vegyszerek, és a serpenyőkhöz akár fémeszközöket is lehet használni. A nagyszerû, tapadásmentes bevonat biztosítja, hogy már egy csepp zsiradékkal is tökéletes eredményt érj el.Elkészítés:
A bébirépát és a tésztát külön-külön edénybe kifőzzük.
A kacsazsíron elősütjük a megtisztított, csíkokra vágott csirkemellfilét. Fűszerezzük, aztán 15-20 percet pároljuk.
A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és ráöntjük a husira. Összefőzzük és 5-10 percet még pároljuk, hogy összeérjenek az ízek.Kápia paprikával és madársalátával díszítve tálaltam.