Távol-keleti salátaöntet
- Hozzávalók:
-
- 2 evőkanál tahini
- 2 teáskanál misopaszta
- 1/4 citrom leve
- 2 evőkanál víz
- Elkészítés:
-
Ha szeretné salátáit egy új öntettel feldobni, van egy receptünk az Ön számára. Néha érdemes egy-egy egzotikus alapanyaggal kísérletezni, és ebben az öntetben Ön egyszerre két különlegességet is kipróbálhat: a tahinit és a misót Külön-külön is használhatók természetesen, de egyszerre még többet nyújtanak. Ez aztán a dupla élvezet!
A tahini a közel-keleti konyha egyik gyakran használt alapanyaga. Textúráját tekintve ez a szezámmagokból készült paszta a mogyoróvajhoz hasonlít. Sós és különleges egyszerre. A nagyobb szupermarketekben a nemzetközi konyhák élelmiszerei között lehet megtalálni.
A miso pedig... Nos a misóról ódákat lehetne zengeni. Ez a fermentált szójapaszta minden ételt különlegessé tesz. A japán konyhában szinte minden nap használják, és manapság már nagyon könnyen beszerezhető nálunk is.
Ez a salátaöntet a tahini és a miso keverékéhez egy kevés vizet használ, hogy a dresszing tökéletesen bevonja a ropogós zöldségeket.
Elkészítése:
- Tegyen minden összetevőt a Nutribulletbe, és keverje 30 másodpercig, vagy amíg krémes lesz.
- Fogyassza egészséggel!