Tarhonyás hús
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
20
- Hozzávalók:
-
- 1 ek olíva olaj,
- 40 dkg parázsburgonya,
- 15 dkg tarhonya (kétszeres vízben főzve),
- 1 fej vöröshagyma,
- 40 dkg szűzpecsenye,
- 15 dkg sárgarépa,
- só,
- 1 tk őrölt fűszerpaprika,
- 2 ek sűrű paradicsomlé,
- 50 ml víz,
- a rozmaring bóbita
- Elkészítés:
-
A Delimano edényekben azt kedvelem a leginkább, hogy minimális olaj hozzáadásával tudok ízletes ételeket készíteni. Valójában nem is kellene olaj, csak az ízek kedvéért használok egy keveset mindig. Ehhez az ételhez a fedeles magas falú edényt használtam fel, mert ebben az egy edényben minden hozzávalót elő lehet készíteni, gyorsan, egymásutánban.
Első lépés
Először a megmosott parázsburgonyát sütöttem, pároltam fedő alatt. Sóztam, és a sütés során egy rozmaring bóbitával tettem ízletesebbé. A burgonya alá öntöttem kb. 2 ek vizet, biztos, ami biztos alapon. Akkor kész a burgonya, ha belül finom puha, kívül kapott egy kis pírt. Hagyományos méretű, felkockázott burgonyát is megsüthetjük így. A burgonyát tegyük félre.
Második lépés
A visszamaradt olajra szedjük rá a tarhonyát, pirítsuk le, majd öntsük fel a vízzel. Csipet sóval ízesítjük, és fedő alatt alacsony hőfokon pároljuk puhára. Ha készen van, tegyük félre, és már kezdhetünk is hozzá a húshoz.
Harmadik lépés:
1 ek olíva olajon dinszteljük meg az aprított hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott szűzpecsenyét. Sózzuk, és kevergetve várjuk mag, amíg kifehéredik a hús. Ekkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát, keverjük meg, majd öntsük rá a paradicsomlevet, és a vizet. Csak annyit főzzük, amíg forr egyet. A szűzpecsenye percek alatt elkészül, nem kell agyonfőzni. Amikor a ragu is elkészült, hozzákevertem a tarhonyát, a burgonyát, és fedő alatt 5 percig hagytam, hogy a szaftot magába szívja a köret. A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu