Szardínia saláta polentával
- Hozzávalók:
-
- 1. ek. olivaolaj
- 1 db sárga paprika
- pár szem koktélparadicsom
- 2 ek. citromlé
- 1 csésze kukoricaliszt
- só, bors
- koriander
- bazsalikom
- kakukkfű
- vaj
- Elkészítés:
-
Először is elkészítjük az olajos pácot, ahol az olivaolajat összekeverjük a fűszerekkel (sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel, korianderrel). Hozzá adjuk a felkockázott paprikát és a koktélparadicsomokat (amiket akár félbe is vághatunk), és hagyjuk őket legalább egy órán keresztül állni az olajban.
A paradicsomos szardíniát óvatosan kivesszük a dobozából, hogy ne törjön, és hozzákeverjük a zöldségeket.
Csak ezután készíjük el hozzá a polentát. Enyhén sós vizet felforralunk, majd folyamatos kevergetés mellett, hogy ne csomósodjon össze, hozzáadjuk a kukoricalisztet, nagyon kevés vajjal sűrű kásává főzzük, majd beleforgatjuk a zöldséges halat.
TIPP: A polentához nem szükségszerű belekeverni a halsalátát, fogyaszthatjuk hozzá külön is.
Jó étvágyat kívánunk!