A kosarad üres.

Próbáld ki a

Szardínia saláta polentával

Hozzávalók:
  • 1. ek. olivaolaj
  • 1 db sárga paprika
  • pár szem koktélparadicsom
  • 2 ek. citromlé
  • 1 csésze kukoricaliszt
  • só, bors
  • koriander
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • vaj
Elkészítés:

Először is elkészítjük az olajos pácot, ahol az olivaolajat összekeverjük a fűszerekkel (sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel, korianderrel). Hozzá adjuk a felkockázott paprikát és a koktélparadicsomokat (amiket akár félbe is vághatunk), és hagyjuk őket legalább egy órán keresztül állni az olajban.

A paradicsomos szardíniát óvatosan kivesszük a dobozából, hogy ne törjön, és hozzákeverjük a zöldségeket.

Csak ezután készíjük el hozzá a polentát. Enyhén sós vizet felforralunk, majd folyamatos kevergetés mellett, hogy ne csomósodjon össze, hozzáadjuk a kukoricalisztet, nagyon kevés vajjal sűrű kásává főzzük, majd beleforgatjuk a zöldséges halat.

TIPP: A polentához nem szükségszerű belekeverni a halsalátát, fogyaszthatjuk hozzá külön is.

Jó étvágyat kívánunk!

Szerző : Somai Dalia