A kosarad üres.

Próbáld ki a

Spárgakrémleves

Hozzávalók:
  • 370 gramm spárga
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ édes hagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • ½ csésze 4-8 órára beáztatott kesudió
  • ¼ teáskanál zellercsíra
  • ¼ teáskanál Cayenne-bors
  • 2 csésze víz
Elkészítés:

Ez az édeskés, krémes spárgaleves a vegetáriánusok és vegánok egyik kedvence: nincs benne sem tejszín, sem sajt, Ön is meg fog lepődni, milyen csábító ez az étel. Az egésznek a titka a kesudió, amit hosszan be kell áztatni, majd pépesíteni kell, és ettől semmihez sem hasonlítható krémes állagú lesz. Még a család húsrajongói is imádni fogják.

Jól esne hozzá egy kis sajt? 2 evőkanál reszelt parmezánsajttal a varázslat tovább fokozható.

Elkészítés

  • Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.
  • Vágja le a spárgák végeit, vágja őket fébe, locsolja meg olajjal, és süsse puhára 25-30 perc alatt megpucolt fokhagymagerezddel. Hagyja kihűlni.
  • Tegyen minden hozzávalót a NutriBullet Rx tartályba, és turmixolja 7 percig a melegítő funkción.
  • Egészségére!

Ötlet

  • Még laktatóbb lesz a leves, ha csökkentett nátriumtartalmú zöldség- vagy csirke alaplét használ víz helyett.

Szerző : Nutriliving