Spárgakrémleves
- Hozzávalók:
-
- 370 gramm spárga
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ édes hagyma
- 1 evőkanál citromlé
- ½ csésze 4-8 órára beáztatott kesudió
- ¼ teáskanál zellercsíra
- ¼ teáskanál Cayenne-bors
- 2 csésze víz
- Elkészítés:
-
Ez az édeskés, krémes spárgaleves a vegetáriánusok és vegánok egyik kedvence: nincs benne sem tejszín, sem sajt, Ön is meg fog lepődni, milyen csábító ez az étel. Az egésznek a titka a kesudió, amit hosszan be kell áztatni, majd pépesíteni kell, és ettől semmihez sem hasonlítható krémes állagú lesz. Még a család húsrajongói is imádni fogják.
Jól esne hozzá egy kis sajt? 2 evőkanál reszelt parmezánsajttal a varázslat tovább fokozható.
Elkészítés
- Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.
- Vágja le a spárgák végeit, vágja őket fébe, locsolja meg olajjal, és süsse puhára 25-30 perc alatt megpucolt fokhagymagerezddel. Hagyja kihűlni.
- Tegyen minden hozzávalót a NutriBullet Rx tartályba, és turmixolja 7 percig a melegítő funkción.
- Egészségére!
Ötlet
- Még laktatóbb lesz a leves, ha csökkentett nátriumtartalmú zöldség- vagy csirke alaplét használ víz helyett.
Kiemelt ajánlatok
-
Nutribullet® XXL giga szett
37 999 Ft36 099 Ft Club5* árClub5* tagok megtakarítása 1 900 Ft ennél a terméknél.