Sajttorta kókusztejes-csokoládés krémmel
Elkészítési idő:
45
- Hozzávalók:
-
A tésztához:
- 15 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál porcukor
- 23 dkg háztartási keksz
A krémsajtos részhez:
- 600 gramm krémsajt
- 150 gramm túró
- 250 gramm 20%-os tejföl
- 2 ek étkezési keményítő
- 190 gramm nádcukor
- 3 db tojás
- 1 db vaníliarúd
A kókusztejes csokoládékrémhez:
- 2,5 dl víz
- 6 ek kókuszreszelék
- 60-70 gramm étcsokoládé (maximum 50%-os)
- Elkészítés:
-
A kekszet ledaráljuk és hozzáadjuk az olvasztott vajat, a porcukrot és a kakaóport. Jól eldolgozzuk (ha nem állna össze, tegyünk hozzá még egy kis olvasztott vajat), majd egy 26 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A krémhez először áttörjük a túrót, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart belsejét, az előzőleg kissé felvert tojást és a keményítőt, majd jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a krémsajtot és a tejfölt. Beleöntjük a tortaformába. 160-170 fokos sütőben sütjük a tortát 50-60 percig. Amikor elkészült és kihűlt a torta, hűtőbe tesszük.
A kókusztejes csokikrémhez a vizet felforraljuk és beletesszük a kókuszt. Amikor mál kihűlt, leturmixoljuk és átszűrjük a 'kókusztejet'. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáöntjük a kókusztejet (kb 1 dl) és elkeverjük. Tálaláskor a hideg tortára öntjük a még meleg kókusztejes csokis öntetet.