A kosarad üres.

Próbáld ki a

Sajttorta kókusztejes-csokoládés krémmel

Elkészítési idő:

45

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 23 dkg háztartási keksz

A krémsajtos részhez:

  • 600 gramm krémsajt
  • 150 gramm túró
  • 250 gramm 20%-os tejföl
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 190 gramm nádcukor
  • 3 db tojás
  • 1 db vaníliarúd

A kókusztejes csokoládékrémhez:

  • 2,5 dl víz
  • 6 ek kókuszreszelék
  • 60-70 gramm étcsokoládé (maximum 50%-os)
Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk és hozzáadjuk az olvasztott vajat, a porcukrot és a kakaóport. Jól eldolgozzuk (ha nem állna össze, tegyünk hozzá még egy kis olvasztott vajat), majd egy 26 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A krémhez először áttörjük a túrót, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart belsejét, az előzőleg kissé felvert tojást és a keményítőt, majd jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a krémsajtot és a tejfölt. Beleöntjük a tortaformába. 160-170 fokos sütőben sütjük a tortát 50-60 percig. Amikor elkészült és kihűlt a torta, hűtőbe tesszük.

A kókusztejes csokikrémhez a vizet felforraljuk és beletesszük a kókuszt. Amikor mál kihűlt, leturmixoljuk és átszűrjük a 'kókusztejet'. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáöntjük a kókusztejet (kb 1 dl) és elkeverjük. Tálaláskor a hideg tortára öntjük a még meleg kókusztejes csokis öntetet.

Szerző : Bakai Andrea