A kosarad üres.

Próbáld ki a

Sajtos pirítós á la Harold Pinter

Főzési idő:

5 perc

Elkészítési idő:

10 perc

Elkészítési idő:

15 perc

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 ek extra szűz olíva
  • 2 szép szelet ciabatta
  • 2 db kb. 6 mm vastag padlizsánszelet
  • friss mozarella sajt (jó minőségű)
  • 2 tk pesto alla genovese (bazsalikomos pesto)
  • friss oregánó
Elkészítés:

A padlizsánból vágjunk le két, körülbelül akkora szeletet, amekkora a ciabatta szeletek.

Egy – lehetőleg grill – serpenyőben hevítsük fel az olajat. Helyezzük bele a ciabatta szeleteket, és ha belefér, a padlizsánokat is. A kenyérnek csak az egyik felét pirítsuk meg, a padlizsánoknak mindkét oldalát.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A kenyérszeletek nem pirult oldalát kenjük meg a pestóval. Erre tegyük a grillezett padlizsánszeleteket, majd pakoljuk meg mozzarellával. 5-6 percig süssük a sütőben.

Majd forrón fogyasszuk el, a tetejére szórjunk aprított, friss oregánót.

Szerző : Hadarik Rita