Sajtos pirítós á la Harold Pinter
Főzési idő:
5 perc
Elkészítési idő:
10 perc
Elkészítési idő:
15 perc
- Hozzávalók:
-
Hozzávalók 2 főre:
- 2 ek extra szűz olíva
- 2 szép szelet ciabatta
- 2 db kb. 6 mm vastag padlizsánszelet
- friss mozarella sajt (jó minőségű)
- 2 tk pesto alla genovese (bazsalikomos pesto)
- friss oregánó
- Elkészítés:
-
A padlizsánból vágjunk le két, körülbelül akkora szeletet, amekkora a ciabatta szeletek.
Egy – lehetőleg grill – serpenyőben hevítsük fel az olajat. Helyezzük bele a ciabatta szeleteket, és ha belefér, a padlizsánokat is. A kenyérnek csak az egyik felét pirítsuk meg, a padlizsánoknak mindkét oldalát.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A kenyérszeletek nem pirult oldalát kenjük meg a pestóval. Erre tegyük a grillezett padlizsánszeleteket, majd pakoljuk meg mozzarellával. 5-6 percig süssük a sütőben.
Majd forrón fogyasszuk el, a tetejére szórjunk aprított, friss oregánót.