A kosarad üres.

Próbáld ki a

Rumos-fahéjas bejgli

Hozzávalók:

- 1 kg Liszt

- 40 dkg sertészsír

- 2,5 dkg élesztő

- 2 db tojás sárgája

- 1 kaveskanál só, 2,5 dl tej

- 15 dkg porcukor

A töltelékhez: 1/2 kg darált dió és 1/2 darált mák,40 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, egy narancs reszelt héja, 5 dkg Mazsola,3 cl rum

Elkészítés:

Sokan kérdeztétek, hogyan sikerült a móri borvacsora? Mindennek nagy sikere volt. Imádták a rumos-fahéjas bejglit! Elmondom, hogyan csináltam:

Az élesztőt kevés langyos tejben feloldjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal és az élesztős tejjel a tojássárgáját a tejet sót és a porcukrot adunk hozzá majd jól összegyúrjuk, pont annyi részre osztjuk a tésztát ahány rúd bejglit készítünk.

Egy éjszakára folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük. Amikor készítjük, téglalap alakúra nyújtjuk rászórjuk az összekevert tölteléket, két végét behajtjuk majd szorosan feltekerjük hogy levegő ne maradjon közte.

A rudakat lekenjük először tojássárgájával, majd kis idő múlva ha rászárad tojásfehérjével is és csak ezután szúrjuk meg hogy ki tudjon jönni a gőz belőle. A fedő aroma részébe mézzel és fahéjjal elkevert rumot raktam, majd 180 fokos sütőben CopperLUX ovális tepsiben csináltam, hiszen ebben nagy adagot tudok készíteni és az aromafedő segítségével sokkal jobban átjárja az ételeket a rumos-fahéjas aromalé!

A fedőt az első 10-15 percben hagytam csak rajta, mert addig pont átjárta az aroma. Utána pedig hagytam hogy szépen piruljon.Nem kellett külön kenegetni, elég volt csak beleöntenem, és ha lecsöpögött újra töltenem.Garantáltan nem ragad le, és az ételeket sokkal könnyebben ízesíthetem különböző aromafolyadékokkal. 

Tehát összegzésként :nagyon sikeres volt a borvacsora, amihez hozzájárult az, hogy megkönnyítette az előkészületeket a CopperLUX ovális tepsi aromafedővel, amit most 50% kedvezménnyel szerezhettek be! 

 

Szerző : Gáspár Bea