A kosarad üres.

Próbáld ki a

Rukkolasaláta gyömbéres miso öntettel és tofuval

Hozzávalók:
  • 6 csésze rukkola
  • ¼ vöröshagyma
  • ¼ csésze dió
  • 1 cm gyömbér
  • 450 g tofu kockára vágva
  • 28 g feta
  • 1 teáskanál méz
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 2 teáskanál misopaszta
  • ¼ csésze rizsecet
Elkészítés:

Egy laktató, egészséges alapanyagokból készült saláta + egy friss hozzávalókat tartalmazó öntet = egy alacsony kalóriatartalmú, finom és gyorsan összedobható, zöldségekből álló vacsora.

Ezzel a salátával felfedezheted a 3208. születésnapját ünneplő, ősi japán étel, a miso nyújtotta lehetőségeket. Na jó, a szülinapot csak most találtam ki, de az biztos, hogy a miso íze egyszerűen fantasztikus, ráadásul kiválthatod vele a sót. Ehhez a salátához egy klasszikus szezámos-gyömbéres miso öntetet készítek, amely a japán konyha egyik klasszikusa.

A salátához sós vízben eltett tofut ajánlok, mert nagyszerű fehérjeforrás és teljesen növényalapú, így tehát vegán is. Természetesen helyettesítheted csirkemellel vagy a kedvenc sülteddel. Mondanom se kell, hogy a Magic Bullettel gyerekjáték elkészíteni a tökéletes állagú dresszinget.

Szerző : Nutriliving