Rukkolasaláta gyömbéres miso öntettel és tofuval
- Hozzávalók:
-
- 6 csésze rukkola
- ¼ vöröshagyma
- ¼ csésze dió
- 1 cm gyömbér
- 450 g tofu kockára vágva
- 28 g feta
- 1 teáskanál méz
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 evőkanál szezámolaj
- 2 teáskanál misopaszta
- ¼ csésze rizsecet
- Elkészítés:
-
Egy laktató, egészséges alapanyagokból készült saláta + egy friss hozzávalókat tartalmazó öntet = egy alacsony kalóriatartalmú, finom és gyorsan összedobható, zöldségekből álló vacsora.
Ezzel a salátával felfedezheted a 3208. születésnapját ünneplő, ősi japán étel, a miso nyújtotta lehetőségeket. Na jó, a szülinapot csak most találtam ki, de az biztos, hogy a miso íze egyszerűen fantasztikus, ráadásul kiválthatod vele a sót. Ehhez a salátához egy klasszikus szezámos-gyömbéres miso öntetet készítek, amely a japán konyha egyik klasszikusa.
A salátához sós vízben eltett tofut ajánlok, mert nagyszerű fehérjeforrás és teljesen növényalapú, így tehát vegán is. Természetesen helyettesítheted csirkemellel vagy a kedvenc sülteddel. Mondanom se kell, hogy a Magic Bullettel gyerekjáték elkészíteni a tökéletes állagú dresszinget.