Ratatouille leves
- Hozzávalók:
-
- ¼ csésze olívaolaj
- 1 kis feldarabolt vörös hagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- ½ nagy hámozott és kockára vágott padlizsán
- 1 nagy kockára vágott piros kaliforniai paprika
- 1 nagy cukkini felkockázva
- 3 kimagozott és felkockázott paradicsom
- 2 evőkanál aprított bazsalikom
- 3 csésze átöblített, lecsepegtetett konzervbab
- 3 aszalt paradicsom
- 2 csésze zöldségalaplé vagy víz
- 1 evőkanál citromlé
- ½ teáskanál tengeri só
- 1 csipet bors (fekete és fehér)
- Elkészítés:
-
A ratatouille csodálatosan színes és ízletes, de komplikált elkészíteni, és az időigényes ételek sorába tartozik.
Ezért egy gyors sütőben pirítást, no meg a Nutribullet RX készüléket beiktatva jelentősen egyszerűsítettük a folyamatot. A tápanyagban gazdag, illatos hozzávalóknak köszönhetően senki sem fogja sejteni, hogy ez a finom leves nem órákon át készült, Ön pedig annak biztos tudatában dőlhet nyugodtan hátra, hogy egészséges ételt készített.
Elkészítése:
- Közepes lángon melegítse fel az olajat egy nagy fazékban.
- Adja hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd piríts 3 percig.
- Tegye a fazékba a padlizsánt és a kakukkfüvet, majd időnként megkeverve főzze félig puhára körülbelül 3 perc alatt.
- Adja hozzá a cukkinit és kaliforniai paprikát, és főzze tovább 5 percig.
- Keverje bele a paradicsomot, a babot, az aszalt paradicsomot, az alaplevet (vagy vizet), a citromlevet és a sót, majd fedje le a fazekat egy fedővel. Hagyja rotyogni 5 percig.
- Vegye le a fazekat a tűzhelyről, és várja meg, amíg a keverék 30-60 perc alatt szobahőmérsékletűre hűl.
- A folyamat felgyorsítása érdekében átöntheti a levest egy tálba, amit 10-20 percre a hűtőszekrénybe tehet.
- Öntse a kihűlt leves 2/3-át a Nutribullet RX leveskészítő tartályába.
- Öntse a maradék 1/3-ot egy mikrohullámú sütőben is használható edénybe, vagy tegye a tűzhelyre, és melegítse fel, majd keverje bele a pürésített levest.
Kiemelt ajánlatok
-
Nutribullet® XXL giga szett
37 999 Ft36 099 Ft Club5* árClub5* tagok megtakarítása 1 900 Ft ennél a terméknél.