Rántottás tortilla hússal
Elkészítési idő:
45
- Hozzávalók:
-
4 személy részére:
- 2 fej hagyma
- 3 szár újhagyma
- 40 dkg sonka
- 1 szál kolbász
- 7-8 tojás
- só, bors, fűszerek ízlés szerint
- 8 tortilla lap
- vaj a pirításhoz
- 40 dkg trappista
- 20 dkg füstölt sajt
- tejszín a mártáshoz
- paradicsom vagy uborka a tálaláshoz
opcionálisan tehető hozzá vagy elvehető belőle bármi
- Elkészítés:
-
Sokan úgy gondolják a palacsintasütő csakis egy funkciót tud betölteni. Palacsintát lehet benne sütni. Ami egy hatalmas nagy tévedés, mert számos finom fogás elkészítésére alkalmas, mint rántotta, omlett vagy akár tortilla. A Delimano Prima+ palacsintasütő kiváló eszköz, hogy ezt a mennyei reggelit elkészítsük.
A bevásárlást mindképp előző napra időzítsük, hogy reggel már csak a főzés öröme maradjon. Így a család a remek rántotta illatra ébredhet.
Lépésről lépésre
A kerámia palacsintasütő alkalmas arra, hogy olaj nélkül, ezáltal egészségesen megpiríthassuk a hagymát. Ízlés szerint rakunk bele sonkát, kolbászt, de bármivel ízesíthetjük, amit szeretünk. A tojásokat összeverjük, és ahogy egy omlettet is készítünk ráöntjük a megpirított hagymára. És ha kész, kitesszük egy tálba. A palacsintasütőt vékonyan kivajazzuk, a tortilla lapot rátesszük, és vastagon szórunk rá trappista és füstölt sajtot. Ha ez kész ráhalmozunk egy kis adagot az elkészített omlettből. Összehajtjuk, és mindkét felét alig 1 perc alatt ropogósra sütjük, amíg a sajt szét nem olvad benne. Ha van Delimano Prima+ szószos fazekunk, akkor abban csinálunk ízlés szerint sajmártást sajtból, tejszínből, fűszerekkel. Az elkészült sajtmártással megöntözzük az elészült tortillánkat. Remekül illik hozzá a friss paradicsom vagy uborka.