A kosarad üres.

Próbáld ki a

Rakott krumpli

Hozzávalók:

- 1 kg burgonya

- 450 g tejföl (20%-os)

- 15 dkg trappista sajt

- 10 db tojás (mi jó tojásosan szeretjük :))

Elkészítés:

Az egészben megfőtt burgonyáról a héját lehúzzuk, majd vékonyabb karikákra szeleteljük.

A tejfölt a 2 nyers tojással és sóval, borssal összekeverjük.

A megfőtt tojásokat megpucoljuk és tojásszeletelőn felszeljük.

Egy serpenyőben a kolbászkarikákat picit összesütjük a megtisztított vöröshagyma karikákkal és a végén beletesszük a fokhagymát is. Ne sokáig hagyjuk a tűzhelyen, mert a fokhagyma hamar megég és keserű lesz.

A Stone Legend tepsi aljára csorgatunk egy picit a kolbász zsírjából, majd jöhet az összeállítás: burgonya, hagymás kolbász, tojás szeletek, a tejföl 1/3-a. Folytatjuk a rétegezést. A tetejére burgonya kerüljön.

Meglocsoljuk zárásként a maradék tejföllel, de előtte belekeverjük a reszelt sajtot és mehet a 180 fokos sütőbe (fedő nélkül).

Honnan lehet tudni, hogy a rakott krumpli kész?

Két fontos ismérve van: egyrészt az illatán érződik, vagyis olyan finom, hogy már majdnem kibírhatatlan, másrészt látható is, ugyanis a tejföl a tál szélén megbarnul. Kicsit talán oda is kap, középen pedig rózsaszínűre pirul.

 

Próbáljátok ki!

Fűszer és fakanál  

Szerző : Fűszer és fakanál