Pollo alla Cacciatora (Kacsatora)
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
60
- Hozzávalók:
-
- 1 darabolt paradicsom konzerv
- 1 pohár fehér bor
- 5 dkg szeletelt bacon
- 2 csirkemell
- 2 zellerszár
- 1 főzőhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ágacska rozmaring
- só, bors és oliva olaj
- Elkészítés:
-
Az „alla Cacciatora” olaszul azt jelenti, hogy „vadász módra”. Ez a rusztikus olasz étel rengeteg gazdag ízt tartalmaz, de ezek jól kiegészítik egymást. Ebből a receptből rövid idő alatt ízletes melegétel készíthető.
Első lépés
Először apróra vágjuk a fokhagymát. Ezután a főzőhagymát nagyobb darabokra vágjuk. A bacont kockákra vágjuk. Használhatnak zellersót, de mi most friss zellerrel dolgozunk. A rozmaringot leszedjük a száráról és összevágjuk. Végül a csirkemellet méretes kockákra daraboljuk.
Második lépés
A hagymát és a fokhagymát olívaolajon megpirítjuk. Sót teszünk hozzá, hogy ne égjenek meg. Beletesszük a bacont. Hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Majd hozzáadjuk a zellert, és végül a csirkemellet. Befedjük a darabolt paradicsommal, ráöntjük a pohár fehér bort, és végül jöhet a rozmaring. Az edényt lefedjük, és csak főzzük, főzzük, főzzük … az a jó, ha ez a sok élénk íz mind összefő.
Harmadik lépés
20 perc elteltével levesszük a fedőt és már tálalhatjuk is. Mi most tagliatellével kínáljuk. Rákanalazzuk a pollo alla cacciatora-t, és teszünk rá még egy kis szószt.
Ezt a receptet bárki kipróbálhatja. Rövid időn belül ízekkel és aromával teli ételt készíthet. Egy kis darabolás, egy kis főzés, a végén pedig RENGETEG evés!
Tekintsd meg a recepthez tartozó videót is:
Ne feledd, hogy mindenki szereti a konyhai ötleteket! Így ha tetszett ez a recept, oszd meg ismerőseiddel!