A kosarad üres.

Próbáld ki a

Pisztráng tekercs parajjal

Főzési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

45

Hozzávalók:
  • Pisztrángfilé 4 db
  • Bébi paraj 1 doboz
  • Mascarpone 15 dkg
  • Vaj 5 dkg
  • Só, bors
  • Tojás 4 db
  • Ecet 4cl
Elkészítés:

A pisztrángfiléről eltávolítjuk a bőrt, majd sózzuk és borsozzuk. A parajleveleket a filékre helyezzük és folpack segítségével szorosan felgöngyöljük. Ezt követően alufóliába is csomagoljuk és 60-70 C-os vízfürdőbe helyezzük kb.15 percre.

A parajkrémhez a vajat egy Delimano szószos lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a bébi parajt, sózzuk, borsozzuk, és ha összeesett belekeverjük a mascarponét. Ahogy felforrt, lehúzzuk a lángról és krémesre turmixoljuk egy Delimano Clarity Aprítóval.

2 liter vizet egy Delimano fazékban felforralunk, az ecettel. Kisebb merőkanalat helyezünk bele és óvatosan beleütjük a tojásokat egyesével. Amint a fehérje megszilárdult, de a sárgája még lágy, kivesszük a vízből és azonnal tálaljuk a hallal és a parajkrémmel.

Szerző : Györffy Árpád