Pisztráng tekercs parajjal
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
45
- Hozzávalók:
-
- Pisztrángfilé 4 db
- Bébi paraj 1 doboz
- Mascarpone 15 dkg
- Vaj 5 dkg
- Só, bors
- Tojás 4 db
- Ecet 4cl
- Elkészítés:
-
A pisztrángfiléről eltávolítjuk a bőrt, majd sózzuk és borsozzuk. A parajleveleket a filékre helyezzük és folpack segítségével szorosan felgöngyöljük. Ezt követően alufóliába is csomagoljuk és 60-70 C-os vízfürdőbe helyezzük kb.15 percre.
A parajkrémhez a vajat egy Delimano szószos lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a bébi parajt, sózzuk, borsozzuk, és ha összeesett belekeverjük a mascarponét. Ahogy felforrt, lehúzzuk a lángról és krémesre turmixoljuk egy Delimano Clarity Aprítóval.
2 liter vizet egy Delimano fazékban felforralunk, az ecettel. Kisebb merőkanalat helyezünk bele és óvatosan beleütjük a tojásokat egyesével. Amint a fehérje megszilárdult, de a sárgája még lágy, kivesszük a vízből és azonnal tálaljuk a hallal és a parajkrémmel.