A kosarad üres.

Próbáld ki a

Parmezánropogós

Főzési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

20

Hozzávalók:
  • 75 g parmezán sajt
Elkészítés:

A parmezánropogós egy ügyes megoldás, amivel bármilyen egyszerű tészta étel feldobható, a vele díszített fogás olyan lesz, mintha egy első osztályú olasz étteremben tálalnák. Nagyon egyszerű, mégis remekül mutat!

Első lépés

A parmezán sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. Használhatunk pecarino sajtot is, ha éppen az van otthon. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Fogjuk a Delimano tepsit és egy kanál segítségével egyenlő mennyiségű kupacokat kanalazunk a tepsire a sajtból. Három ilyen kupacot tegyünk a tepsibe. Tegyük a sütőbe és 175 fokon 5-6 percig süssük, míg a sajt ropogósra sül.

Második lépés

Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni 1-2 percig, majd vegyük ki a Delimano tepsiből. Tapasztalni fogjátok, milyen könnyen feljön a tapadásmentes felületről. Tegyünk két kisült sajtkupacot egy boros dugóra, ahogy a dugón hűlnek, kosárkák képződnek, ami tökéletes forma a tálaláshoz. A tálalást mi most egy egyszerű paradicsomszószos tortellinin mutatjuk be. Tegyünk két réteg parmezán ropogóst az étel tetejére, így virágra emlékeztető formát kapunk.

A parmezán ropogóssal bármilyen ételt feldobhatunk. Mi tésztával tálaltuk, de próbáld ki akár rizottó, vagy gnocci mellé. Kisebb ropogósokat is készíthetsz, melyeket fatányéros húsok és kenyérszeletek mellé is kínálhatsz. Tegyünk két kisült sajtkupacot egy boros dugóra, ahogy a dugón hűlnek, kosárkák képződnek, ami tökéletes forma a tálaláshoz. A tálalást mi most egy egyszerű paradicsomszószos tortellinin mutatjuk be. Tegyünk két réteg parmezán ropogóst az étel tetejére, így virágra emlékeztető formát kapunk.

Tekintsd meg a recepthez tartozó videót is:

Ne feledd, hogy mindenki szereti a konyhai ötleteket! Így ha tetszett ez a recept, oszd meg ismerőseiddel!

Szerző :