A kosarad üres.

Próbáld ki a

Mézes, pörkölt mogyoró mandulavajjal

Hozzávalók:
  • 1 + ½ csésze natúr, pörkölt mogyoró
  • 1 + ½ csésze pörkölt mandula
  • ¼ csésze méz
Elkészítés:

A mogyoróvaj sok háztartásban (az én kamrámban is) alapanyagnak számít, de versenytársa akadt. A mandulavaj gyorsan népszerűvé vált, mivel telítetlen zsírokban, proteinben és kálciumban gazdag. Sajnos azonban egyet kell értenem a gyerekemmel, önmagában egy kissé unalmas.

Ha olyan krémes mogyoróvajat akarok készíteni, amit az egész család szeret, előveszem a Nutribullet készüléket. A mandula és a mogyoró keverékével a családom egyszerre élvezi a mandula jótékony hatását és a krémes mogyoróvaj jól ismert, valódi ízét.

Magvakból készült vajkrémmel igazán remekül indul a nap. Almaszeletekre kenve megkapja a tökéletes, délutáni energiabombát, amire nagy szükségünk van!

Elkészítés

  • Tegyen minden hozzávalót a Nutribullet turmixpoharába, és keverje 30 másodpercig.
  • Óvatosan vegye ki a pengét, keverje meg a krémet, és győződjön meg arról, hogy minden szemet megőrölt a gép.
  • A kést visszatéve keverje tovább, amíg lágy krém lesz a hozzávalókból. 3-6 alkalommal ismételje meg.
  • Kóstolja meg azonnal, vagy tegye légmentesen záródó dobozba, és tartsa a hűtőszekrényben.

TIPP: Minden jó minőségű, magvakból készült vaj tetejére a tárolás során kicsapódik az olaj. Ezt nem szabad kidobni, hiszen ezek mind egészséges olajak! Keverje össze a vajjal, így újra tökéletesen homogén krémet fog kapni.

Szerző : Nutriliving