Mediterrán fűszeres csirkemellfilé
Elkészítési idő:
45
- Hozzávalók:
-
csirkemellfilé, reszelt sajt
A páchoz:
- rozmaring
- bazsalikom
- római kömény
- koriander
- olíva olaj
- Elkészítés:
-
- A csirkemell szeleteket vékonyra klopfolom, és 24 órára bepácolom egy fűszerkeverékből (rozmaring, bazsalikom, római kömény, koriander) és olívaolajból álló pácba helyezem 24 órára.
- Sütés előtt alaposan lecsöpögtetem az olajat, éppen csak annyi marajon a húson, amennyi a fűszert megfogja, és további zsiradék hozzáadása nélkül a tepsibe fektetem a hússzeleteket.
- Villanysütőben 7-8. fokozaton sütöm 20-25 percig, majd reszlet sajtot olvasztok rá.
Köretnek modenai ecetes zöldsalátát és pizzakenyeret készítettem.
A húst Delimano kerámia tepsiben sütöttem. Az égett fűszeres olajat és sajtot melegvízzel, súrolás nélkül tökéletesen tisztára lehetett mosni!