A kosarad üres.

Próbáld ki a

Marharagu

Főzési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

60

Hozzávalók:
  • 25 dkg marhahús
  • 10 dkg bacon
  • 1 konzerv paradicsom
  • 2 sárgarépa
  • 3 szál zeller
  • 1 póréhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 babérlevél
  • 3 dl vörösbor
  • víz
  • só, bors és olíva olaj
Elkészítés:

Olyan egyszerű és finom, hogy garantáljuk, ezt a ételt mindenki újra és újra el fogja készíteni. Mint minden igazán jó raguhoz, ehhez is idő, szeretet és figyelem kell, hogy azt a varázslatos ízhatást érjük el, ami miatt a család és a barátok is imádni fogják.

Első lépés

Karikázzuk fel a fokhagymát, vágjuk csíkokra bacont, majd hámozzuk meg a répát. Készítsünk csokrot a fűszerekből és a zöldségekből, hiszen ez adja majd meg a ragu ellenállhatatlan ízét. Fogjuk a répákat, a póréhagymát, a zellert, a rozmaringot és a babérleveleket és kössük őket csokorba egy darabka cérnával. Így főzzük majd bele a raguba. Ez után daraboljuk fel a marhahúst. Ehhez az ételhez az érettebb húsokat javaslom, mert azokat jobb lassan főzni…..lábszár, szegy vagy tarja a legjobb.

Második lépés

Futtassuk meg a bacont és a fokhagymát egy kis olíva olajon közepes lángon. Azt szeretnénk, ha ezek az erős, vibráló ízek megmaradnának addíg, amíg bele nem tesszük a húst. Ezután pirítsuk meg a marhát annyira, hogy mindegyik darabka picit süljön meg kívül. Ezután adjuk hozzá a zöldséges fűszercsokrot és locsoljuk meg a vörösborral. Szerintem erre a célra a félszáraz a legjobb. Mehet bele az aprított paradicsom is. Lehet frisset is használni, de olyat javaslok, aminek nincs intenzív íze és színe. Végül annyi meleg vizet öntsünk rá, hogy ellepje, majd tegyük rá a fedőt.

Harmadik lépés

Alacsony lángon főzzük úgy, hogy gyöngyözzön, körülbelül 2,5-3 órát. Mi most a nagy Delimano lábost használjuk, hiszen egy ilyen recepthez tökéletes. Amikor elkészült az ételünk, vegyük ki a zöldségcsokrot és a hús darabkákat egy tányérra. 2 villával tépjük darabokra a húst. Mivel jó hosszan főztük a borban és a zöldségek levében, mostanra már biztos finom puha. A rozmaringot és a babérlevelet tegyük félre, ezeket már nem használjuk. Vegyük ki a csokorból a répát, a póréthagymát és a zellert, majd aprítsuk fel. Tegyük vissza a raguba.

Negyedik lépés

Ezt a ragut mi egyszerű gnocci ágyon tálaljuk. Csak kanalazzuk rá a keveréket és már ehetjük is.

A marha ragut tálalhatjuk szinte bármivel. Tésztával, rizzsel, de ehetjük magában is levesként. Isteni finom, igazi lélekmelengető étel, amit legjobb a tél közepén eszegetni, de hűvösebb nyári napokon is kiváló.

Tekintsd meg a recepthez tartozó videót is:

Ne feledd, hogy mindenki szereti a konyhai ötleteket! Így ha tetszett ez a recept, oszd meg ismerőseiddel!

Szerző :