Marhagulyás
- Hozzávalók:
-
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1,4 kg kockára vágott marhahús
- 60 g sima liszt
- 2 nagy hagyma vékonyra szeletelve
- 4 apróra vágott fokhagymagerezd
- 2 nagy zöldpaprika vékonyra szeletelve
- 2 felszeletelt piros színű paprika
- 4 evőkanál paradicsompüré
- 4 evőkanál pirospaprika
- 4 nagy paradicsom meghámozva
- 150 ml száraz fehérbor
- 600 ml marhahús alaplé
- 4 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
- Fekete bors
- 300 ml tejföl
- Elkészítés:
-
Melegítsen fel 2 evőkanál olívaolajat a CopperLUX lábosban. A liszttel meghintett húskockákat részletekben pirítsa barnára. Tegye félre a megpirított húst. Adja hozzá a maradék olajat. Tegye bele a hagymát, a fokhagymát, a zöld és a piros paprikát, majd párolja őket puhára körülbelül 5 perc alatt. Tegye vissza a marhahúst a lábosba, keverje hozzá a paradicsompürét és a pirospaprikát. Gyakori kevergetés mellett pirítsa 2 percig. Tegye bele a paradicsomokat, öntse hozzá a fehérbort és az alaplét. Fedje le, és kis lángon főzze nagyjából egy órán keresztül, 45 perc elteltével fedő nélkül. Szórja meg a petrezselyemmel, sózza, és ízesítse frissen őrölt borssal. Tegyen rá tejfölt és már tálalhatja is.