A kosarad üres.

Próbáld ki a

Marhagulyás

Hozzávalók:
  •  4 evőkanál olívaolaj
  • 1,4 kg kockára vágott marhahús
  • 60 g sima liszt
  • 2 nagy hagyma vékonyra szeletelve
  • 4 apróra vágott fokhagymagerezd
  • 2 nagy zöldpaprika vékonyra szeletelve
  • 2 felszeletelt piros színű paprika
  • 4 evőkanál paradicsompüré
  • 4 evőkanál pirospaprika
  • 4 nagy paradicsom meghámozva
  • 150 ml száraz fehérbor
  • 600 ml marhahús alaplé
  • 4 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
  • Fekete bors
  • 300 ml tejföl
Elkészítés:

 Melegítsen fel 2 evőkanál olívaolajat a CopperLUX lábosban. A liszttel meghintett húskockákat részletekben pirítsa barnára. Tegye félre a megpirított húst. Adja hozzá a maradék olajat. Tegye bele a hagymát, a fokhagymát, a zöld és a piros paprikát, majd párolja őket puhára körülbelül 5 perc alatt. Tegye vissza a marhahúst a lábosba, keverje hozzá a paradicsompürét és a pirospaprikát. Gyakori kevergetés mellett pirítsa 2 percig. Tegye bele a paradicsomokat, öntse hozzá a fehérbort és az alaplét. Fedje le, és kis lángon főzze nagyjából egy órán keresztül, 45 perc elteltével fedő nélkül. Szórja meg a petrezselyemmel, sózza, és ízesítse frissen őrölt borssal. Tegyen rá tejfölt és már tálalhatja is.

Szerző : CopperLUX receptkönyv