Málnahabos csokoládétorta
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
60
- Hozzávalók:
-
(a Delimano szív alakú sütőformához, vagy 9 db mini felfújt formához)
A tortaalaphoz:
- 100 g étcsokoládé
- 85 g vaj
- 4 tojás fehérje
- csipet só
- 4 tojássárga
- 85 g nyírfacukor
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- ½ mk szódabikarbóna
A krémhez:
- 200 g light natúr sajtkrém
- 70 nyírfa porcukor
- 120 g málnavelő
- 1 zacskó zselatin fix
- 300 ml tejszín
- + málna
A mázhoz:
- 50 ml víz
- 60 g nyírfacukor
- 1 mk ecet
- 100 g étcsokoládé
- 40 g vaj
- Elkészítés:
-
A tészta
A lisztet keverjük ki a szódabikarbónával. A tojásfehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgákat a cukorral keverjük fehéredésig. A tortaalaphoz a csokoládét olvasszuk fel a vajjal. Majd keverjük bele a tojáskrémet. A krémhez keverjük a szódabikarbónás lisztet, majd kisebb porciókban óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. A szív alakú formát nagyon vékonyan kikenjük olvasztott vallaj, majd 155 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, vegyük ki a formából, fordítsuk meg, és egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni. TIPP: Ha mini tortákat szeretnénk sütni, akkor a felfújt formákat kenjük át alaposan olvasztott vajjal, majd holland kakaóporral hintsük be alaposan. A torták kb. 20 perc alatt kisülnek így.
A krém
A krémhez a szobahőmérsékletű sajtkrémet kikeverjük a porcukorral, és a magoktól átszűrt málnavelővel. Belekeverjük a fixálót. A tejszínhabot verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a krémbe. A tortalapot vágjuk ketté, töltsük meg a krémmel. Hűtsük be.
A máz
A mázhoz készítsünk szirupot a vízből, cukorból, ecetből. Majd keverjük el benne a csokoládét. Legalacsonyabb hőfokon főzzük 5 percet. Végül keverjük el benne a vajat is. Ezzel vonjuk be a tortát. A krémbe egész málnaszemeket is tehetünk.