A kosarad üres.

Próbáld ki a

Mákos-cseresznyés sütemény

Főzési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

20

Hozzávalók:
  • 200 g liszt,
  • 2 ek darált mák,
  • 80 g xilit vagy 100 g nádcukor,
  • 1 cs sütőpor,
  • csipet só,
  • 140 ml natúr joghurt,
  • 2 tojás,
  • 1 tk vanília esszencia,
  • 60 g olvasztott vaj + pici vaj a forma kikenéséhez,
  • 400 g cseresznye,
  • mandulalap,
  • + narancs-, barack- vagy eperlekvár
Elkészítés:

Első lépés

Keverjük össze a száraz elemeket, és a folyadékokat külön külön. Majd a nedves hozzávalókat keverjük bele a lisztes keverékbe. Vajazzuk ki a sütőformát. Ha Delimano Dry Cookerben sütjük elég egy borsónyi vajjal kikenni. A masszára helyezzük rá bontással lefelé a felezett, és kimagozott cseresznyéket jó sűrűn, amjd szórjuk meg mandulalapokkal is. Nem kell belenyomkodni.

Második lépés

180 fokos sütőben 25 percig süssük. Sütés a Delimano Dry Cookerben. A masszát hidegen tegyük a serpenyőbe. Villanytűzhelyen lefedve kezdjük el sütni 3-as fokozaton. Amikor már vörösen izzik a hőérzékelője a nyele alatt (kb. 3 perc), vegyük vissza takarékra a hőmérsékletet (1-es fokozat). Kb. 12-15 percig süssük. A serpenyőből egy lapos széles tányérra borítsuk ki a süteményt. Olyan lesz, mint egy kuglóf. A kisült süteményt kenjük át még melegen vékonyan lekvárral.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája