Mákos-cseresznyés sütemény
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
20
- Hozzávalók:
-
- 200 g liszt,
- 2 ek darált mák,
- 80 g xilit vagy 100 g nádcukor,
- 1 cs sütőpor,
- csipet só,
- 140 ml natúr joghurt,
- 2 tojás,
- 1 tk vanília esszencia,
- 60 g olvasztott vaj + pici vaj a forma kikenéséhez,
- 400 g cseresznye,
- mandulalap,
- + narancs-, barack- vagy eperlekvár
- Elkészítés:
-
Első lépés
Keverjük össze a száraz elemeket, és a folyadékokat külön külön. Majd a nedves hozzávalókat keverjük bele a lisztes keverékbe. Vajazzuk ki a sütőformát. Ha Delimano Dry Cookerben sütjük elég egy borsónyi vajjal kikenni. A masszára helyezzük rá bontással lefelé a felezett, és kimagozott cseresznyéket jó sűrűn, amjd szórjuk meg mandulalapokkal is. Nem kell belenyomkodni.
Második lépés
180 fokos sütőben 25 percig süssük. Sütés a Delimano Dry Cookerben. A masszát hidegen tegyük a serpenyőbe. Villanytűzhelyen lefedve kezdjük el sütni 3-as fokozaton. Amikor már vörösen izzik a hőérzékelője a nyele alatt (kb. 3 perc), vegyük vissza takarékra a hőmérsékletet (1-es fokozat). Kb. 12-15 percig süssük. A serpenyőből egy lapos széles tányérra borítsuk ki a süteményt. Olyan lesz, mint egy kuglóf. A kisült süteményt kenjük át még melegen vékonyan lekvárral.
A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu