Lucskos káposzta diétásan
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
45
- Hozzávalók:
-
- 1 ek olíva olaj,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 300 g sertésfelsál,
- 800 g friss, zsenge káposzta,
- 250 ml sűrű tejföl,
- 1 tk kukoricakeményítő,
- pici kömény,
- 2 babérlevél,
- só,
- 1 dl víz,
- 1 tk tárkonyecet
- Elkészítés:
-
A magyar konyhában a káposztás ételek nem tartoznak igazán a diétás kategóriába. Ám az alapanyagok tudatos megválasztásával, és megfelelő főzési eljárásokkal a hagyományos ízeket is elkészíthetjük zsírszegényebben, diétásabban.
Első lépés
A hagymát aprítsuk fel. A megmosott húst vágjuk kis kockákra. A zsenge káposztát is vágjuk 2x2 cm-es kockákra. A Delimano Dry Cookerbe tegyünk kicsit kevesebb, mint egy ek. olíva olajt, inkább csak felet, és hevítsük fel.
Második lépés
Szedjük rá a húst, és a hagymát, sózzuk, a köménnyel, és babérral fűszerezzük, majd fedő alatt 6-7 percig pároljuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Majd szedjük rá a káposztát, és öntsük fel az 1 dl vízzel. Fedő alatt 12-13 perc alatt pároljuk meg az ételt. A tejfölt keverjük ki a keményítővel, majd habarjuk be vele az ételt. Utoljára 1 teáskanálnyi tárkonyecettel ízesítsük.
A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu