A kosarad üres.

Próbáld ki a

Lecsó tükörtojással

Hozzávalók:

 1 kg lecsópaprika
 0,5 kg házi paradicsom
 2 nagyobb fej vöröshagyma
 10-15 dkg füstölt, száraz kolbász
 fűszerek: himalája só, frissen őrölt tarkabors, fűszerpaprika
 tojás, ízlés szerinti mennyiségben (elhagyható, ha valaki anélkül szereti).

Elkészítés:

Ismét egy nagyszerű tapasztalatról szeretnék beszálmolni Nektek, elhoztam egyúttal a kedvenc lecsó receptem. 
Kipróbálhattam a tartós, praktikus és környezetbarát Copperlux serpenyőt, mely valódi kőszemcséket tartalmazó, tapadásmentes bevonattal készül. A bevonat gondoskodik a tápanyagok és az ízek megőrzéséről, ennek segítségével egészségesebb, ízletes és felejthetetlen ételeket varázsolhatunk az asztalra.

A lecsó hihetetlenül egyszerű, de annál finomabb étel. Benne van minden, amit egy magyar szerethet.

Elkészítés:
A kolbászt karikákra vágjuk, majd a Stone Legend Copperlux serpenyőben, hozzáadott zsíradék nélkül sütjük pár percet (alacsony hőfokon). A megsült kolbász karikákat kiszedjük, félretesszük. A hagymát (én vékony fél karikákra szoktam vágni megtisztítás után) beletesszük a serpenyőbe a kolbász pici, maradék zsírjára és dinszteljük. Közben a paradicsomnak és a paprikának kivágjuk a csumáját, majd felkerikázzuk.


TIPP: 2-3 percre, forró vízbe tett paradicsomnak le lehet húzni a héját, én így szoktam, ezután karikázom fel.
Rátesszük a hagymára a paprikát és alacsony hőfokon főzzük (0,5 dl víz hozzáadása mellett). Amint a paprika összeesett, mehet rá a paradicsomot, fűszerezzük és szaftosra főzzük.
Az utolsó pár percben beletesszük a kisült kolbászt, beleütjük a tojást (én tükörtojásként tettem ezt) és készre sütjük a lecsóban.

ÖTLET: előfordul, hogy padlizsánt vagy cukkinit is kockázok a paradicsom mellé, vagy kolbász helyett húsmentesen készítem.

Elkészült a tökéletes lecsó mely reg­ge­lire, ebédre és va­cso­rára is kiváló.

Fűszer és fakanál  

Szerző : Fűszer és fakanál