Lecsó tükörtojással
- Hozzávalók:
-
1 kg lecsópaprika
0,5 kg házi paradicsom
2 nagyobb fej vöröshagyma
10-15 dkg füstölt, száraz kolbász
fűszerek: himalája só, frissen őrölt tarkabors, fűszerpaprika
tojás, ízlés szerinti mennyiségben (elhagyható, ha valaki anélkül szereti).
- Elkészítés:
-
Ismét egy nagyszerű tapasztalatról szeretnék beszálmolni Nektek, elhoztam egyúttal a kedvenc lecsó receptem.
Kipróbálhattam a tartós, praktikus és környezetbarát Copperlux serpenyőt, mely valódi kőszemcséket tartalmazó, tapadásmentes bevonattal készül. A bevonat gondoskodik a tápanyagok és az ízek megőrzéséről, ennek segítségével egészségesebb, ízletes és felejthetetlen ételeket varázsolhatunk az asztalra.A lecsó hihetetlenül egyszerű, de annál finomabb étel. Benne van minden, amit egy magyar szerethet.
Elkészítés:
A kolbászt karikákra vágjuk, majd a Stone Legend Copperlux serpenyőben, hozzáadott zsíradék nélkül sütjük pár percet (alacsony hőfokon). A megsült kolbász karikákat kiszedjük, félretesszük. A hagymát (én vékony fél karikákra szoktam vágni megtisztítás után) beletesszük a serpenyőbe a kolbász pici, maradék zsírjára és dinszteljük. Közben a paradicsomnak és a paprikának kivágjuk a csumáját, majd felkerikázzuk.
TIPP: 2-3 percre, forró vízbe tett paradicsomnak le lehet húzni a héját, én így szoktam, ezután karikázom fel.
Rátesszük a hagymára a paprikát és alacsony hőfokon főzzük (0,5 dl víz hozzáadása mellett). Amint a paprika összeesett, mehet rá a paradicsomot, fűszerezzük és szaftosra főzzük.
Az utolsó pár percben beletesszük a kisült kolbászt, beleütjük a tojást (én tükörtojásként tettem ezt) és készre sütjük a lecsóban.ÖTLET: előfordul, hogy padlizsánt vagy cukkinit is kockázok a paradicsom mellé, vagy kolbász helyett húsmentesen készítem.
Elkészült a tökéletes lecsó mely reggelire, ebédre és vacsorára is kiváló.