Lazac-steak
- Hozzávalók:
-
- 1 citrom
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- Só és bors
- 4 lazacfilé
- 2 citrom
- Elkészítés:
-
Melegítse elő a sütőt 190°C-ra. Kevés zsiradékkal kenje ki a CopperLUX szögletes tepsit, vagy bélelje ki alufóliával. Egy kis tálban alaposan keverje össze a zúzott fokhagymát, a petrezselymet és az olívaolajat. Fektesse a lazacfiléket a CooperLUX szögletes tepsibe, és locsolja meg a fokhagymás-petrezselymes öntettel. Szórja meg sóval és borssal. Süsse a lazacot kb. 20 percig.
Közben csavarja ki az egyik citrom levét. Locsolja meg a lazacfiléket 2 evőkanál citromlével. A többi citromot szeletelje föl, és tálalja a lazacok mellé.