Lasagne
- Hozzávalók:
-
- 12 teljes kiőrlésű lasagne tésztalap
- 450 g sovány marhahús darálva
- 2 gerezd fokhagyma
- 2,5 üveg paradicsomos-bazsalikomos tésztaszósz
- 0,5 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál szárított oregánó
- Só és őrölt feketebors
- 500 g reszelt mozzarella
- 1 csomag
- túró (450 g)
- 2 tojás
- 0,5 csésze reszelt parmezán
- Elkészítés:
-
Melegítse elő a sütőt 1 75°C-ra. Kb 10 perc alatt főzze ki a tésztalapokat. Keverje össze a fokhagymaport, az oregánót, a sót és a fekete borsot a marhahússal, majd a CopperLUX
serpenyőben pirítsa össze őket közepes lángon kb. 10 perc alatt. A marhahúsnak nem szabad rózsaszínűnek maradnia. Keverje össze a túró, a tojásokat és a parmezánt. Fektessen 4 tésztalapot a tepsi aljára, öntsön rá tésztaszószt, kanalazzon rá egy réteg marhahúst, erre pedig egy réteg cottage cheese kerül. Helyezzen egymásra még két ilyen réteget. Ha elkészült, öntsön a tetejére tésztaszószt és szórja meg reszelt mozzarellával. Fedje le a tepsit alufóliával, és tegye az előmelegített sütőbe 30 perce. Ezután távolítsa el a fóliát a tepsiről és süsse további 10 percig, vagy amíg a sajt aranybarnára nem pirul.