A kosarad üres.

Próbáld ki a

Kukoricás, chilis paradicsomleves

Elkészítési idő:

45

Hozzávalók:

4 fő részére

  • 100 g vöröshagyma (1 nagy fej)
  • 2 ek olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szemes koriander (mag)
  • chili ízlés szerint
  • bors
  • 1 ek nádcukor vagy xilit
  • 1 mk fűszerpaprika
  • 1 mk bazsalikom (szárított)
  • 300 g kukorica (mirelit vagy friss)
  • 400 g passzírozott paradicsom tálaláshoz friss bazsalikom
Elkészítés:

A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy lábosban a hagymákat megfonnyasztjuk az olajon. Közben sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a (mozsárban) összetört koriandert.

TIPP: Ha nincs mozsár, tegyük a koriander szemeket egy zacskóba, és sodrófával törjük össze.

Adjunk hozzá tetszés szerinti mennyiségű chilit is. Ha már üveges a hagyma, felöntjük a passzírozott paradicsommal, és adunk hozzá egy kanál nádcukrot, vagy akár xilitet, ki hogyan szereti. 10 percig főzzük, majd az alapot leturmixoljuk, hogy ne maradjanak a levesben hagymadarabok. Ekkor hozzáadjuk a kukoricát, és felöntjük egy liter vízzel. Hozzáadjuk a bazsalikomot, elkeverjük, és 15 percig főzzük. Tálaláskor friss bazsalikommal dekorálhatjuk.

Szerző : Hadarik Rita