Krémes articsókaleves
- Hozzávalók:
-
- 2 ½ csésze mélyhűtött articsókaszív kiolvasztva
- Citrom
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál petrezselyem
- ¼ teáskanál tengeri só
- ½ teáskanál
- Fekete bors
- 4 evőkanál
- vaj
- ¾ csésze
- tejszín
- 1 csésze víz
- Néhány csésze
- csirkealaplé
- Elkészítés:
-
Itt az articsókaszezon!
A múlt havi nyaralásom alatt az életem legfinomabb articsókalevesét ettem egy étteremben. Annyira ízlett, hogy muszáj volt otthon is megcsinálom. Ehhez a recepthez mélyhűtött articsókaszivet használtam konzerv helyett, mert a leves így egészségesebb és kevesebb nátriumot tartalmaz. Pürésítés előtt ne felejtsd el kiolvasztani az articsókát. Ha több folyadékra van szükséged, adj hozzá több alaplevet a turmixolás közben.
Tedd a hozzávalókat Nutribullet készülékedbe és már kezdődhet is a méregtelenítés!