Körtés sütemény
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
45
- Hozzávalók:
-
- 120 g fehér liszt,
- 80 g kukoricaliszt,
- 1 zacskó sütőpor,
- 100 g nádcukor, vagy 80 g xilit,
- csipet só,
- 2 tojás,
- 125 ml natúr joghurt vagy kefir,
- 60 ml olaj (nem ét és nem olíva, hanem valamilyen semleges ízű, pl. kókusz, de lehet olvasztott vaj is),
- 1 citrom reszelt héja és leve, narancslekvár
- 2-3 körte
- Elkészítés:
-
Első lépés
Mérjük ki a száraz elemeket, majd keverjük össze. A folyadékokat szintén keverjük össze alaposan. Majd a nedves részt keverjük bele a lisztes keverékbe. A Delimano Dry Cookert nagyon vékonyan kenjük át olajjal, majd oszlassuk el benne a masszát egyenletesen.
Második lépés
Hagyományos villanytűzhelyen, 3-as fokozatra előmelegített lapra tegyük a lefedett serpenyőt. Kb. 25-28 perc elegendő a sütemény elkészüléséhez. De néha nézzünk rá, és ha azt látjuk a középső, lyukacsos rész peremén, hogy a kelleténél jobban sül, akkor vegyünk vissza a hőfokon. A közepénél egy kicsit jobban megsülhet, de a sütemény csodás lesz, erről az árulkodó kép is bizonyítékkal szolgálhat. Fedő nélkül hűtsük langyosra, majd kenjük át narancslekvárral. A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu