Koreai csirke
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
20
- Hozzávalók:
-
- 500 g kicsontozott csirkecomb
- 1 fej reszelt vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tojás
- 250ml víz
- 100g keményítő (kukoricakeményítő)
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál frissen őrölt bors
- Napraforgó olaj a sütéshez
- Őrölt chili paprika ízlés szerint
- 4 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál szezámmag
- ½ citrom leve
- Elkészítés:
-
Első lépés
Pácolja be a húst a hagymába és a fokhagymába 30 percre. Ez alatt keverje el a tojást vízzel, keményítővel, sóval és borssal. Hevítse fel a Delimano® Dry Cooker™-t (a fogantyún lévő hő érzékelő pirosra változik) olaj és zsiradék nélkül. Pirítsa meg benne a szezámmagot, így érvényesülni fog az aromája.
Második lépés
Hevítse fel az olajat egy lábasban. Mártsa a tojásos keverékbe a hús darabokat, és tegye óvatosan a forró olajba. Süsse körülbelül 10 percig, amíg a hús ropogós és arany barna lesz. Itassa fel a húsról a felesleges olajat. Keverje össze a ketchupot a chili paprikával, a citromlével, cukorral és szezámmaggal fazékban, és forralja fel a keveréket. Öntse rá a húsra a szószt, és oszlassa el a húson alaposan. Forrón tálalja.