Kolbászkrémmel töltött tojás, kakukkfűvel
Elkészítési idő:
20
- Hozzávalók:
-
2 személy részére:
- 2 dkg vaj
- 3 db tojás
- 1,5 evőkanál tejföl
- 1 szál újhagyma
- 2-3 ág friss kakukkfű
- ízlés szerint só, bors
- 5 dkg parasztkolbász
- Elkészítés:
-
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük. A Delimano Utile Tojásmester használatával biztosan optimális állagú, tökéletes tojásokat készíthetünk.
A kolbász héját eltávolítjuk, felkarikázzuk, késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk. A kolbászhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a felkarikázott újhagymát, a vajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor a krém elkészült, hozzáadjuk a kakukkfű leveleket. A krémet habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a végét levágjuk ollóval és megtöltjük a krémmel a tojásokat.
A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet majonézes saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb. és erre helyezzük a töltött tojásokat.