A kosarad üres.

Próbáld ki a

Kolbászkrémmel töltött tojás, kakukkfűvel

Elkészítési idő:

20

Hozzávalók:

2 személy részére:

  • 2 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1,5 evőkanál tejföl
  • 1 szál újhagyma
  • 2-3 ág friss kakukkfű
  • ízlés szerint só, bors
  • 5 dkg parasztkolbász
Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük. A Delimano Utile Tojásmester használatával biztosan optimális állagú, tökéletes tojásokat készíthetünk.

A kolbász héját eltávolítjuk, felkarikázzuk, késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk. A kolbászhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a felkarikázott újhagymát, a vajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor a krém elkészült, hozzáadjuk a kakukkfű leveleket. A krémet habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a végét levágjuk ollóval és megtöltjük a krémmel a tojásokat.

A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet majonézes saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb. és erre helyezzük a töltött tojásokat.

Szerző : Szabó Veronika