A kosarad üres.

Próbáld ki a

Klasszikus paradicsomleves

Hozzávalók:
  • 4 nagy paradicsom
  • ½ kis fejhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 ½ csésze víz
  • 1 szál kakukkfű
  • ½ teáskanál szárított petrezselyem
  • 1 csipet tengeri só
  • 1 csipet bors (fekete és fehér)
Elkészítés:

Ez a klasszikus paradicsomleves csodálatosan átmelegít a hideg, téli napokon. Néhány szelet sütőben készült fokhagymás pirítóssal és salátával mennyei vacsoraként is tálalható, ami után az egész család jóllakottan nyalja meg mind a tíz ujját.

De ez még nem minden. A leves természetes összetevői  tele vannak likopinnal, C-vitaminnal, valamint szívbarát, egyszeresen telítetlen zsírsavakkal. Hagyja a zacskós porleveseket az üzlet polcain, és próbálja ki helyettük ezt a finomságot, amitől egészségesebb és elégedettebb lesz.

Elkészítése:

  • Pirítsa meg a paradicsomakt egy serpenyőben. Melegítse elő a sütőt 180 fokra, majd tegye bele az olívaolajba forgatott, sóval és borssal megszórt, felezett paradicsomokat. Pirítsa őket körülbelül egy órán át, vagy amíg héjuk ráncos, színük pedig barna nem lesz.
  • Ezalatt öntsön olívaolajat egy serpenyőbe, és 5 perc alatt karamellizálja meg benne az apróra vágott hagymát.
  • Hagyja a paradicsomot és a hagymát kihűlni, majd tegye őket a kakukkfűvel, a petrezselyemmel, a fűszerkeverékkel, valamint a a vízzel vagy zöldséglevessel a Nutribullet RX leveskészítő tartályába, és turmixolja a 7 perces melegítőprogramon.
  • Egészségére!

TIPP: Még laktatóbb lesz a leves, ha csökkentett nátriumtartalmú zöldség- vagy csirke alaplét használ víz helyett.

Szerző : Nutriliving