A kosarad üres.

Próbáld ki a

Karácsonyi gluténmentes kuglóf

Nehézség

Főzési idő:

45 perc

Elkészítési idő:

30 perc

Elkészítési idő:

Összesen 75 perc

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 100 g bio kókuszcukor
  • 100 g vaj
  • 150 g rizsliszt
  • 125 g darált dió
  • 8 g sütőpor
  • 70 g fagyasztva szárított (liofilizált) málna + néhány a díszítéshez

Citromos mázhoz:

  • 2 vegyileg kezeletlen citrom (héja és leve)
  • 70 g nádcukor
  • 70 g vaj
  • 1 tojás
Elkészítés:

Válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől. Adjunk hozzá egy kevés sót, és a Delimano Kitchen Robot Pro robotgép segítségével verjük szilárd tojáshabbá. A habot tegyük át egy tiszta edénybe, majd tegyük félre. Helyezzük a tojássárgáját és a cukrot egy konyhai robotgép rozsdamentes acél táljába, és keverjük habosra. Fokozatosan adjuk hozzá az olvasztott vajat, a sütőporral kevert rizslisztet és a darált diót. Óvatosan keverjük össze, és adjuk hozzá a fagyasztva szárított málnát.

Végül keverjük bele nagyon óvatosan a tojásfehérjéből készült habot. Öntsük a kész tésztát egy kizsírozott, lisztezett tortaformába, és süssük 40-45 percig 165 °C-on.

A citrommázat következőképpen készítsük el: forraljuk fel a vízfürdőt. A víz felforralása után tegyük a tálba a reszelt citromhéjat, és öntsük fel citromlével. Adjuk hozzá a cukrot, és hagyjuk feloldódni. Ha megfőtt, adjuk hozzá a tojást, és alaposan keverjük össze, hogy az egész összeálljon. Amikor a keverék besűrűsödött, adjuk hozzá az olvasztott vajat és keverjük össze. Öntsük a mázat a megsült süteményre, és díszítsük a málnával.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Szerző : Pepe Séf: www.kucharpepe.sk