Karácsonyi gesztenyés sablé
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
60
- Hozzávalók:
-
30 db kekszhez:
- 125 g liszt
- 80 g vaj
- 60 g gesztenyemassza
- 35 g nádcukor
- 1 tojás sárgája
- csipet só
- vanília kivonat pár csepp
a krémhez:
- 100 g jó minőségű fehér csokoládé
- 50 ml tejszín (hab)
- 50 g gesztenyemassza
- 20-30 g kristályos nádcukor
- Elkészítés:
-
A tészta
- A vajat, a tojás sárgáját, és a cukrot habosítsuk krémesre.
- Majd morzsoljuk hozzá a gesztenyemasszát, és így krémesítsük tovább.
- Vanília kivonattal ízesítsük.
- Legvégül hintsük bele a lisztet is, és dolgozzuk össze.
- A tésztát egy órát pihentessük a hűtőben.
- A sütőt melegítsük elő 160 fokra, légkeveréses fokozaton.
- A tésztát osszuk két részre, és mindegyikből formázzunk egy-egy 4 cm vastagságú rudat.
- A rudakat forgassuk meg a nádcukorban, ettől még ropogósabb lesz a süteményünk.
- A rudakból vágjunk 5 mm vastag korongokat, amiket ha kell, igazítsunk kör alakúra, és tegyük őket egy tepsire.
- 15 percet süssük. Ha készen van, hűtsük ki. Hihetetlenül ropogós keksz lesz belőle.
A krém
A krémhez melegítsük fel a tejszínt, majd tördeljük bele a fehér csokoládét, és addig kevergessük nagyon alacsony hőfokon, amíg teljesen fel nem olvad benn. Ekkor egy kézi habverő segítségével keverjük bele a gesztenyemasszát a csokoládéba. Hűtsük le, majd tegyük a krémet a dekoráló eszközbe, és nyomjuk a kekszekre.